
Mısır'da bir evde 890 parça tarihi eser yakalandı
Mısır'da düzenlenen tarihi eser operasyonunda, heykeller, paralar, değişik şekil ve boyutlarda muskalardan oluşan 890 parça ele geçirildi.
Mısır'da düzenlenen tarihi eser operasyonunda, heykeller, paralar, değişik şekil ve boyutlarda muskalardan oluşan 890 parça ele geçirildi.
Mısır Antik Eserler Bakanlığı, Asvan yakınlarındaki Kom Ombo Tapınağını yeraltı sularından arındırma projesi üzerinde çalışan arkeologların yaklaşık 2300 yıllık yeni bir sfenks keşfettiğini açıkladı. Mustafa Veziri, sfenksin büyük ihtimalle…
Mısır’ın Dekahliye ilindeki Tel al-Samara arkeloji kazılarında Nil Deltası’nın en eski Neolitik köyü ortaya çıkarıldı.
Giza'da Lisht nekropol alanındaki arkeolojik araştırmalar tamamlandı. Mısır'ın Orta Krallık başkenti Itj Tawy'ye ait bilgiler derlendi
Geçtiğimiz haftalarda Mısır’ın İskenderiye şehrinde keşfedilen devasa boyuttaki kara lahdin içinde üç ayrı altın levha üzerine oyulmuş üç çizim bulundu.
Antik Mısır döneminden kalma bir mumyanın üzerinde yürütülen kimyasal analizler, mumyalama için kullanılan balsamın formülünü ortaya çıkardı.
Mısır'ın İskenderi'ye kentinde bulunan lahit içinden çıkan, hayat iksiri ya da kırmızı cıva sanılan sıvının, lağım suyu olduğu açıklandı
Sakkara bölgesinde restorasyon çalışmaları süren basamaklı piramitte, Tanrısı Osiris'e ait olduğu tahmin edilen bronz heykel bulundu.
Mısır'da 30 ton ağırlığında tarihi lahit bulundu
Mısır'da Yale Üniversitesi'nin sürdürdüğü arkeoloji çalışmalarında yaklaşık 3500-3100 BCE tarihleri arasına tarihlenen, Hiyeroglif yazısının icadı öncesinde çizilmiş kaya resimleri bulundu.
Polonyalı bilim adamları Güney Mısır'daki Gebelein'deki Hathor tapınağının yakınındaki kayalarda daha önceden bilinmeyen hiyeroglif yazılar buldular. Araştırmacılar, tanrılara dua ve dilek içeren yazıtların hacılar veya rahipler tarafından…
Münster Üniversitesi arkeologlarının Gaziantep'teki Dülük Tepesi Doliche antik kenti kazılarında da kullandığı WebGIS sistemi ile elde edilen Sudan'daki arkeolojik bilgiler internet üzerinden erişime açıldı.
Arkeolojik kazı alanında altın paraların yanı sıra çok sayıda çömlek bronz heykel yazıt kalıntıları, hiyeroglif parçaları ve küçük bir koç heykeli bulundu.
Mısır'da bir mezardan çıkan 3.400 yıllık kireçaşı parçasında modern alfabe harflerinin diziliminin en eski örneğinin yer aldığı iddia edildi. Taşın arka yüzüznde ise başka bir alfabenin ilk harflerini teşkil ettiği
Mısır'ın kuzeybatısında yapılan arkeoloji kazılarında Roma dönemine ait tapınak kalıntıları bulundu.
Antik Mısır'ın genç yaşta ölen firavunu Tutankamon'un mezarında gizli bölme bulunmadığı açıklandı.