Avustralya

Babilin Asma Bahçelerine rakip Palau terasları

Babil'in Asma Bahçelerine rakip Palau terasları

Babil'in Asma Bahçeleri ile yarışacak kadar görkemli ve yaklaşık aynı yıllarda inşa edilmiş Okyanusya'nın teraslı anıtsal yapıları olan Palau'nun 'Asma Bahçeleri' nasıl inşa edildi?

40.000 yıllık kaya sanatı göz göre göre eriyor!

40.000 yıllık kaya sanatı göz göre göre eriyor!

Batı Avustralya'daki kimyasal tesisler 40.000 yıllık kaya resimlerini eritiyor. Çevreciler, bilim adamları ve arkeologlar Avustralya'nın en eski kaya sanatını emisyonlardan korumak için kampanya yürütüyorlar. Ama resmi raporlara göre kayaların yok…

İspanyada Franco dönemine ait toplu mezar açıldı

İspanya'da Franco dönemine ait toplu mezar açıldı

İspanya'nın Valencia kentinin Paterna bölgesinde diktatör Francisco Franco döneminde (1936-1975) kurşuna dizilerek öldürülmüş kişilerin cesetlerinin gömüldüğü en büyük toplu mezarlardan biri açıldı.

Avustralyanın ilk yerleşimcileri sahilde yaşamış

Avustralya'nın ilk yerleşimcileri sahilde yaşamış

Avustralya'nın Kuzeybatısındaki Barrow Adası'ndaki Boodie Mağarası’nda 5 yıldır süren arkeoloji kazılarındaki buluntular, Avustralya sahilinin muhtemel ilk ziyaretçilerine ait kanıtları ortaya çıkardı.

Endonezyanın 30 bin yıllık aksesuarları

Endonezya'nın 30 bin yıllık aksesuarları

Taş devri insanlarının takı trendlerini pahalı mücevherler değil ulaşabildikleri hayvanların kemikleri belirliyordu. İnsanoğlunun estetik bilincinin onbinlerce yıl önce dünyanın her yanında aktif olduğunu o takılardan anlıyoruz.

Meksikada antik senato kalıntısı bulundu

Meksika’da antik senato kalıntısı bulundu

Erken demokratik toplum denildiğinde akla ilk olarak eski Yunan siteleri gelse de Meksika’da yaşayan antik toplumların da 3 bin yılı aşkın süredir senato yönetimine sahip olduğu belirlendi.

255 milyon yıllık tümör bulundu

255 milyon yıllık tümör bulundu

Tazmanya'da bulunan gorgonopsians adlı yaratık fosilinin çene dişlerinde tümör olduğu fark edildi. İşte 255 milyon yıllık diş uru: