
Gazze Şeridi'nde Roma dönemine ait, 4 antik mezar daha bulundu
Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Roma dönemine ait mezarlıkta süren arkeoloji kazılarında, arkeologlar 4 antik mezar daha keşfetti.
Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Roma dönemine ait mezarlıkta süren arkeoloji kazılarında, arkeologlar 4 antik mezar daha keşfetti.
Ölü Deniz’in batı yakasındaki Ein Gedi Doğa Koruma Alanı’ndaki bir mağarada 1.900 yıllık dört Roma kılıcı, bir cirit ve bir sütunun parçası keşfedildi. Ariel Üniversitesi arkeoloğu Asaf Gayer, Kudüs İbrani Üniversitesi jeologu Boaz Langford ve…
Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde Dromolaxia-Vyzakia kazı alanında İsveçli arkeolog heyetinin sürdürdüğü arkeoloji kazılarında, Larnaka’nın Tunç Çağı’nda bölgede önemli bir ticaret merkezi olduğunu gösteren çok sayıda tarihi eser ortaya çıkarıldı. Güney…
Arkeoloji, tarih, epigrafi, diller, edebiyat, sanat, etnografya ve coğrafya gibi çok çeşitli konuları kapsayan Arap Yarımadası'ndaki en son akademik araştırmaları ortaya çıkarmayı amaçlayan Danimarka'daki 2023 Arap Araştırmaları Seminerinde kazılara…
Gazze'de Roma dönemine ait 5 yeni mezar bulunduğu belirtildi.
Gazze Şeridi'nde Roma dönemine ait mezarların bulunduğu arkeolojik alandaki kazılarda yeni bir kurşun lahit bulundu.
Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Asurlular döneminden kalan tarihi eser parçasını İtalya'dan geri aldıklarını belirtti.
İsrail'de sanat tarihi çalışmaları kapsamında antik Mısır'dan kalma iki tabutun tomografisi çekildi. İsrail'e nasıl getirildikleri açıklanmayan tabutlardan birinin 3 bin yıllık, diğerinin de yaklaşık 2 bin 500 yıllık olduğu, çınar ağacından…
Polonyalı ve Ermeni arkeologların yer aldığı kazı ekibi, Ermenistan’ın Metsamor antik alanındaki arkeoloji kazılarında içinde iki iskelet, 3 altın kolye, çok sayıda seramik ve ünik bir de şişe bulunan bir mezar ortaya çıkardı.
Kıbrıs adasının güneyinde yer alan günümüz Larnaka şehri yakınlarındaki Hala Sultan Tekkesi ve çevresinde yapılan arkeolojik çalılmalar, Kıbrıs’ın Tunç Çağı’nda Akdeniz’in en büyük bakır üreticisi olduğunu kanıtlarken,…
Birleşik Arap Emirlikleri'ne bağlı Şârika Emirliği'nin en büyük şehri ve yönetim merkezi olan Şârika'daki Khorfakkan Adası arkeolojik sit alanı ilan edildi.
Güney Irak'ta arkeoloji kazıları yapan İngiliz arkeologlar, Sümerler dönemine ait 4500 yıllık saray kalıntılarını gün yüzüne çıkardı. "Kayıp Saray" olarak nitelendirilen 4500 yıllık yapı, Sümer Uygarlığı döneminde Lagaş'ın dini merkezi olan…
Suudi Arabistan'ın Al Ukhdud kentindeki arkeoloji kazılarında, arkeologlar pek çok çanak çömlek parçasının yanı sıra, üzerinde kelebek motifleri olan 3 altın yüzük, bronzdan imal edilmiş bir boğa başı ve 230 cm uzunluğunda, 48 cm yüksekliğindeki…
Gazze Şeridi'nde, Roma dönemine ait mezarların bulunduğu arkeolojik alanda yapılan kazılarda kurşun bir lahit bulundu.
Musul’un merkezinde yer alan Ninova arkeolojik alanınında bulunan 12 kilometrelik sur duvarlarına ait 2700 yıllık Maşki Kapısı (Mashki Gate) restorasyon projesinde çalışan arkeologlar, Asur dönemine ait Asur dönemi anıtsal kaya kabartmaları…
Suriye'de son 10 yılın en önemli arkeolojik keşfi olarak nitelendirilen mozaikler, Humus kentinin Rastan kasabasında bulundu. Roma dönemine tarihlendirilen mozaiklerin arasında Troya savaşı ve Amazonları betimleyen sahneler olması dikkat…