Zahi Hawass: Hayır, Antonius ve Kleopatra'nın mezarı bulundu demedim!

Zahi Hawass: Hayır, Antonius ve Kleopatra'nın mezarı bulundu demedim!

Medyada tarihin en meşhur aşıklarından Antonius ve Kleopatra'nın mezarının bulunduğuna dair haberler boy gösterdi. Zahi Hawass'ın Taposiris Magna'daki arkeoloji kazılarında arkeologların ünlü çiftin mezarını bulmaya çok yakın olduğunu söylediği iddia ediliyordu. Haberleri bizzat Hawass yalanladı.

Geçtiğimiz hafta boyunca, çok sayıda basın yayın organında çıkan haberlerde, arkeolog Zahi Hawass liderliğindeki arkeolog ekibinin Mısır'daki "Taposiris Magna" adlı arkeolojik alanda Mark Antonius (Marcus Antonius) ve Kleopatra VII'nin mezarını keşfetmenin eşiğinde olduğu iddia edildi.   Ancak ne yazık ki, meşhur çiftin mezarı henüz keşfedilmedi. Mısır'ın eski antika bakanı arkeolog Zahi Hawass, Live Science verdiği özel demeçle haberlerin yanlış olduğunu söyledi ve "Bu tamamen yanlış bir bilgi; mezar hakkında hiçbir şey bulunamadı” dedi.   Peki bu haberler nereden çıktı diyeceksiniz.   Zahi Hawass ne söyledi, basın ne anladı?   Söz konusu haberler arkeolog Zahi Hawass'ın İtalya'nın Palermo kentinde yaptığı son konuşmaya dayandırılıyor ve  "Hawass'ın mezarların bulunmak üzere olduğunu söylediği" iddia ediliyordu.   Hatta sözleri ziyadesiyle rayından çıkarıp, Hawass'ın “Yakın zamanda Antonius ve Kleopatra’nın mezarı bulacağımızı umuyorum. Onların aynı mezara gömüldüklerine inanıyoruz. Mezarın tam yerini keşfetmeye çok yakınız. Şu anda tam olarak nerede kazmamız gerektiğini biliyoruz.” dediğini iddia edenler dahi vardı.
Oysa Hawass Live Science'a verdiği demeçte, arkeologların mezarı bulmaya yakın olduklarını asla söylemediğini altını çizerek belirtiyor.   Zahi Hawass, konferansta, "Taposiris Magna'da arkeolojik kazıların, Mark Antonius ve Kleopatra VII'nin mezarının burada olabileceğine inanan bir arkeolog olan Kathleen Martinez başkanlığında bir ekip tarafından yürütüldüğünü" söylediğini belirtiyor ve diyor ki: Hayır, Arkeologlar Antonius ve Kleopatra'nın mezarını bulamadı ve böyle bir mezar olduğuna dair henüz elimizde ipucu yok" dedi.   arkeolojikhaber.com    

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar