Gisa'daki 802 mezarda arkeolojik çalışmalar tamamlandı

Gisa'daki 802 mezarda arkeolojik çalışmalar tamamlandı

Giza'da Lisht nekropol alanındaki arkeolojik araştırmalar tamamlandı. Mısır'ın Orta Krallık başkenti Itj Tawy'ye ait bilgiler derlendi

Mısır Antik Eserler Bakanlığı, Birmingham'daki Alabama Üniversitesi  ve Amerika Birleşik Devletleri araştırmacılarının Giza Piramidi civarında gerçekleştirdiği arkeolojik araştırmalarda Lisht nekropol alanındaki  belgeleme, haritalama ve 3D topoğrafya çalışmalarını tamamladıkları açıklandı.

Kahire ve Giza Antik Kentleri Merkezi Yönetimi Başkanı Adel Okasha, çalışmalarda Mısır Orta Krallığı dönemine ait 802 mezarda araştırma ve belgeleme yapıldığını söyleyerek, "Şu anda Lisht olarak adlandırılan Mısır'ın Orta Krallık Dönemi başkenti ‘Itj Tawy’deki Orta Krallık mezarlıklarında yapılan arkeoloji araştırmaları; sosyal hiyerarşi, dini ritüeller ve gündelik hayat da dahil olmak pek çok alanda önemli bilgiler sağladı. Bakanlığımız şu anda özellikle Sinai vadileri, Asvan, Doğu ve Batı çölünde olmak üzere Mısır'daki tüm arkeolojik yazıtları belgelemek için yeni projeler başlattı" dedi.


Benzer Haberler & Reklamlar