Çinli arkeologlar, Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesindeki arkeolojik çalışmalar sonucu güneş inancıyla ilgili olduğu tahmin edilen 100 metre çapında bir altar düzeneği keşfettiler. Çinli arkeologlar, bölgenin güneşe ibadete…
Haydarpaşa Garı çevresinde süren arkeoloji kazılarında, içinde mezarların olduğu tabanı mermer bir yapı tespit edildi. Arkeologlar, toplu mezarları, mimarisi ile kutsal mekan olduğu düşünülen yapının gizemini çözmeye çalışıyor.…
Arkeologlar, Meksika’nın başkeni Mexico City'de insan kafataslarından oluşan Aztek kafatası kulesinin yeni bölümlerine ulaştı.
Düzce'de Prusias ad Hypium Antik Kenti'nde süren arkeolojik kazılarda, medusa başı motifi taşıyan mermer bir levha keşfedildi. Yunan mitolojisinde "gözlerine bakanı taşa çeviren, yılan saçlı dişi canavar olarak bilinen medusa başının Milattan sonra…
Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü depo ve laboratuvarlarında, yerinde tespit ve incelemeler yapıldıktan sonra 4 Eylül 2020'de, Enstitüde bulunan "ata tohumları", ilgili Müze Müdürlüğü refakatinde tutanak ve liste…
Antalya'nın Kaş ilçesinde kurdukları köy tiyatrosunda sahne alan çiftçi Yaşar Kelek, kazı çalışmalarında yer aldığı Patara Antik Tiyatrosu'nda sahneye çıkacak olmanın heyecanını yaşıyor.
Arkeologlar, Kastamonu'nun Araç ilçesindeki Kahin Tepe arkeoloji kazılarında ulaşılan tapınak ve yerleşim yerinde Akeramik Neolitik Dönem inançlarına ait ipuçları bulmaya devam ediyor
Konya'nın Çumra ilçesindeki Çatalhöyük Neolitik Kentindeki arkeoloji kazılarının başkanlığına Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Umut Türkcan getirildi.
Göbeklitepe'deki keşiflere benzer tarihi eserlere rastlanan 2 bin yıllık kaya mezarlarının bulunduğu Kızılkoyun Nekropolü bölgesinde arkeolojik kazı çalışmalarına başlandı.
Bilecik'te Bahçelievler Mahallesi'ndeki bahçesinde sermaik bulan adamın ihbarı ile başlayan arkeolojik kazılarda, taş ve kemikten yapılmış aletlerin yanı sıra ilk kez cenin pozisyonunda gömülmüş insan iskeletine ulaşıldı.
Antalya, Isparta, Balıkesir, Burdur, Afyon ve Nevşehir'deki bazı alanlar 1 ila 3'üncü derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilirken, Saray Yer Altı Şehri güvenlik gerekçesiyle ziyarete kapatıldı.
Dünyanın insan eliyle düzenlenmiş en eski yataklarının kalıntıları Güney Afrika'da Border Mağarasında bulundu. Yaklaşık 200 bin yıl önce kuru otlardan yapılan yataklar kül tabakalarının üzerine inşa edilmişti. Kül tabakaları, insanları uyurken…
İzmir’de Kadifekale ile Smyrna Agorası arasındaki yamaçta arkeoloji kazıları süren Smyrna Antik Kenti’nin antik tiyatrosunda elinde avcı sopası bulunan bir Satyr kabartması bulundu.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Beyoğlu Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) paydaşlığıyla kurulan "Talimhane Sahne"nin açılışını yaptı.
Hitit İmparatorluğu'na başkentlik yapan, önemli dini ve askeri merkezlerinden Şapinuva antik kentinde arkeolojik kazılar başladı.
Mısır'da 'çığlık atan mumya' olarak tanınan Mısırlı prensesin, 3 bin yıl önce kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdiği belirlendi. Arkeologlar ve radyologlar tarafından yürütülen araştırma sonunda, Prensesin damar sertleşmesi ve koroner kalp…