
Nijerya'da 8500 yıllık kano bulundu
Nijerya'nın Yobe eyaletinde 8 bin 500 yıllık Dufana kanosu bulundu
Nijerya'nın Yobe eyaletinde 8 bin 500 yıllık Dufana kanosu bulundu
Afrika'da bulunan en eski İnsan DNA'sı gizemli antik kültür hakkında şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkardı. DNA verilerinden elde edilen sonuçlara dayandırılan iddiaya göre Natufian kültürü atalarından biri 15 bin yıl önce Fas'ta…
Entomologlar, 10 bin yıl önce bugünkü Sahra çölü arazisinde çiftçilik yapıldığını kanıtladı. Takarkori kaya sığınağının bir zamanlar yabani tahılların depolanması için kullanıldığı ortaya çıktı.
Araştırma sonucu ortaya atılan iddiaya göre; pusulanın bilinmediği dönemde Mısır'daki Büyük Piramidin yönlere göre kusursuz hizalamasının sırrı sonbahar ekinoksuydu.
Kilise kalıtları, Tunus'un güneyinde 5. yüzyıldan itibaren Hıristiyan inancının varlığını kanıtlıyor.
Mısır'da II. Ramses heykeline güneş vurmasını izlemek isteyenler, Ebu Simbel Tapınağına akın etti. Yılda sadece iki defa gerçekleşen bu astronomi olayını Mısırlı yetkililer ve davetlilerin yanı sıra binlerce yerli ve yabancı turist izledi.…
Ünlü mumyanın, babasına komplo kuran prens Pentewere’ye ait olduğu düşünülüyor.
Roma imparatorları Hadrianus ve Antoninus Pius isimleri yazılı olduğu için tapınağın 2. yüzyıla ait olabileceği tahmin ediliyor
Mısır'ın başkenti Kahire'de piramitler bölgesindeki arkeoloji kazılarında Firavunlar dönemine ait 4 bin 400 yıllık mezar bulunduğu bildirildi. Mezar bir kahineye ait.
Boğazköy arkeoloji kazılarında Hititlere ait Kadeş Anlaşması metninin bulunmasıyla yalancılığı ortaya çıkan Firavun İkinci Ramses'in sahte zafer haberleri yaptığına dair yeni kanıtlar ortaya çıkarıldı.
Mısır'da firavun 2. Ramses'in heykeli, ünlü Giza piramitlerinin yakınında yapılan Büyük Mısır Müzesi'ne taşındı.
Mısır'ın kuzeyindeki El-Alameyn'de 1. yüzyıldan kalma, üzerinde bereket boynuzu motifi bulunan kaya mezar keşfedildi. Kaya mezar Yunan stilinde inşa edilmiş ve üzerinde Bereket Boynuzu sembolü bulunuyor.
Arkeoastronomi Profesörü Giulio Magli, Keops Piramidi'ndeki gizemli boşluğa dair yeni varsayım kurguladı. Piramitlerin astronomiyle ilgisine dikkat çeken profesör, Mısır dini metinlerinden yola çıkarak, odada 'demir taht' bulunabileceğini…
Roma dönemi tanrıçalarının resimlerinin net bir şekilde görülebildiğini arkeolojik bulguların yanı sıra yağ lambaları ve kurbanlar için araç gereçlere ulaşıldığını açıklandı.
Mısır Eski Eserler Bakanlığı, 20. yüzyılın başında Mısır'dan çalınan ve kaçak olarak ABD'ye getirilen üç mumya parçasının Mısır'a iade edileceğini açıkladı.
Mısır'da, milattan önce 2 bin ila bin yıllarında hüküm süren Orta Krallık döneminden kalma iki grafiti bulunduğu bildirildi.