Açtığı yeni şubelerle yurt sathında örgütlenme hedefine doğru adım adım ilerleyen Arkeologlar Derneği, Şanlıurfa’da 7’nci şubesini açmaya hazırlanırken arkeolojiyi yurt çapına yaymayı amaçladıklarını belirten Dr. Soner Ateşoğulları, "Şube sayımızı…
Arkeolojiye toplumsal duyarlılık artırılabilir mi? Arkeoloji bölümü mezunlarının istihdam sorunu çözülebilir mi? Arkeologlar müfredata eklenecek Uygarlık Tarihi dersine öğretmen olarak girebilir mi? Kültür Varlıkları Gözlem Uzmanlığı Ofisleri…
Arkeologlar Derneği Başkanı Dr. Soner Ateşoğulları “Yaptığımız iş tam anlamıyla anlaşılamadığı için mağduriyet yaşıyoruz” dedi ve Arkeoloji bölümlerinden mezun olup iş bulamayan arkadaşlarının istihdam sorununa çözüm bulunmasını…
Arkeologlar Derneği Başkanı Dr. Soner Ateşoğulları, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından sosyal medyada y gündem olan 2 bin yılık Roma köprüsünün yıkılmamış olmasını "demek ki Romalılar malzemeden çalmamışlar!" diye yorumladı.…
Doç. Dr. Alev Eraslan'ın Anadolu'nun tozlu topraklı yollarına 2013 yılında adım atması ile başlayan 7 yıl boyunca Adıyaman, Van, Çorum, Urfa, Mardin, Diyarbakır, Eskişehir, Afyonkarahisar, Kula, Ula, Şile, Akkese, Bayburt ve Antalya'da yöresel…
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi mezunu 101 yaşındaki Türkolog Prof. Dr. Zeynep Korkmaz, dilin bir milletin varlığının temel yapısını oluşturduğunu belirterek, gençlere bir konuda başarılı olmanın en önemli anahtarının o alanı…
Mezopotamya kültürleri uzmanı Prof. Dr. Gülriz Kozbe, 40 yıldır Anadolu'da yitik medeniyetlerin izini sürerken 13 ayrı arkeolojik kazıya imzasını attı. Emektar arkelog ve sanat tarihçisinin emekli olduktan sonra da kazı alanlarından ayrılmaya niyeti…
Ünlü arkeolog Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, artıları ve eksileriyle Türkiye’nin arkeoloji karnesini, neler yapılması gerektiğini anlattı.
5 Temmuz günü tarihte olan olayların bazıları...
Fırat 1964 - 2004, 40 Yılın Öyküsü adlı kitabıyla ilgili söyleşinin ikinci bölümünde, Prof. Dr. Mehmet Özdoğan Keban Barajı'nın Harput Kültürü'nü nasıl değiştirdiğini, bölgedeki ağalarla, beylerin farkını ve Baraj Arkeolojisi ile ilgili önemli…
Duayen arkeolog Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, Fırat 1964 - 2004 40 Yılın Öyküsü adlı kitabıyla Keban Barajı'nın Türkiye'de neleri değiştirdiğini anlattı. Baraj arkeolojisinden sosyal değişimlere kadar önemli açıklamalarda bulundu.
COVID -19 virüs salgını ve ülkemizde oluşturulan tedbir kararları gereği ertelenen Müzecilik Teknolojileri Fuar & Konferansı Heritage İstanbul, 23 Haziran'da açılıyor.
60 yıldır arkeolog ve tarihçi olarak görev yapan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin eski müze müdürü 87 yaşındaki Oğuz Alpözen, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin Sonu isimli kitabını anlatırken ağladı.
Tarsus'ta belediyeye ait arazide 27 yıl önce yapılan temel kazısı sırasında bulunan Antik Roma Yolu'nun turizme kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edildi.
Suriye'nin Afrin bölgesinde bulunan tarihi cami ile türbe, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restore ediliyor.
Birgi'de bulunan ve 19. yüzyılda inşa edildiği değerlendirilen tarihi Kerimağa Konağı'nın restorasyonu için Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle çalışma başlatıldı