
Mısır'da 4000 yıllık kızıl granitten kapı kitabesi bulundu
Mısır'daki Herakleopolis Magna'da bulunan 4000 yıllık kırmızı granit kapı kitabesi, Orta Krallık dönemi firavunlarından II. Sesostris'in adını taşıyor.
Mısır'daki Herakleopolis Magna'da bulunan 4000 yıllık kırmızı granit kapı kitabesi, Orta Krallık dönemi firavunlarından II. Sesostris'in adını taşıyor.
Sudan'daki Tombos mezarlığında 3 yıldır süren arkeolojik kazılar tamamlandı. Amerikalı araştırmacıların Nubilerden çok sömürgeci Mısırlılara odaklandığı kazılardaki bulgular sömürgeciliğin 3 bin yıl önceki kalıntılarını…
Mısır’ın Dahshur bölgesindeki 3.800 yıllık piramidin içinde, Hatshepset adlı prensesin mumyasının olduğu bir mezar odası keşfedildi.
Tuna el-Gebel bölgesinde keşfedilen içinde 18 mumya bulunan mezarlık basına tanıtıldı.
Mısır’da Ptolemaik-Roma Dönemi arkeolojik alanlarından, Nil Deltası bölgesindeki Quesna’da yapılan kazılarda, hadım olma ihtimalleri bulunan iki iskelet bulundu. İ
Güney Afrika'nın Sibudu Mağarasında bulunan Orta Çağ Devri taş aletleri üzerinde yapılan incelemeler, mermi imalatına dair en erken kanıtları gözler önüne serdi.
Piramitleri ile ünlü Mısır'da 13 Hanedanlık Dönemi’nde inşa edildiği sanılan bir piramidin kalıntıları keşfedildi. Piramidin boyutları konusunda yeterli bilgiye henüz ulaşılamadı ama bölgede ilk büyük piramdin yapıldığı biliniyor.…
Luksor'da büyük olasılıkla Firavun III. Amenhotep’in karısı ve Tutankamon’un büyük annesi Kraliçe Tiye’ye ait olduğu tahmin edilen heykel bulundu.
400 bin yıl önce kullanıldığı tepit edilen mızraklara göre, daha geç keşfedilen ve şimdiye dek 71 bin yıllık mazisi saptanan ok uçlarına yenileri eklendi.
Mısır'da Ramesside devrinde firavun katipliği yaptığı tahmin edilen Khonsu'ya ait mezar keşfedildi.
Mısır’ın eski başkenti Pi-Ramesses'te saray veya tapınak kalıntısı olduğu düşünülen bir bina parçası ve bir harç çukuru içinde çocuklara ait ayak izleri bulundu.
Sudan'daki Al Khiday mezarlığında; şu ana dek ulaşılabilen en eski prostat kanıtları olan ceviz büyüklüğünde mesane taşları bulundu.
2013’te Asvan’daki bir müzenin deposunda kaybolan 3.800 yıllık antik Mısır Ushabti heykelciği Londra’da ele geçirildi.
65,000 Yıl önce insanların bıçak yapmak için ısıtma teknikleri kullandıkları tahmin ediliyor. Orta Paleolitik dönemde yaygın olarak kullanılan ısıl işlem, kontrollü ateş kullanımının alet ve bıçak yapımının ilk aşamalarında kullanılmış olabileceğini…
Mısır Sahra çölünde bir mağaranın tavanında 5.000 yıllık kaya resimleri keşfedildi. Resim hem anne babanın bir arada olduğu ilk doğum sahnesini anlatması açısından hem de erkeğin Hz. İsa tasvirlerine benzeyen duruşu nedeniyle bilimadamlarını…
Mısır’daki antik bir kasabada içinde köpeklerin, maymunların ve kedilerin bulunduğu yaklaşık 2000 yıllık bir hayvan mezarlığı bulundu.