
Edirne'deki müzede Fatih Sultan Mehmet ders verirken canlandırılacak
Edirne'de adına yapılacak müzede Fatih Sultan Mehmet, Kur'an'ın tefsirine dayalı "Huzur-ı Hümayun dersi" verirken canlandırma yapılacak.
Edirne'de adına yapılacak müzede Fatih Sultan Mehmet, Kur'an'ın tefsirine dayalı "Huzur-ı Hümayun dersi" verirken canlandırma yapılacak.
Homo Sapiens yani günümüz insanlarının ataları ile Neandertallerin birbirleri ile çatışma ihtimali büyük ama Neandertallerin soyunu tüketenlerin insanlar olmadığı kesin.
Yozgat'ta düzenlenen operasyonda, çeşitli dönemlere ait tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen 39 obje ele geçirildi, 3 şüpheli yakalandı.
Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde bulunan Sündiken Dağları'nın eteğinde eşsiz güzelliğe ve turkuaz renkli doğal havuzlara sahip Gürleyik Çayı, sonbahar mevsiminin renklerine bürünerek güzel manzaralar sunuyor.
Çorum Kültürel ve Doğal Miras Envanteri
Afyonkarahisar'da plastik ve galvaniz saçtan yapılan sahte lahit ele geçirildi.
Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Edirne'nin Enez ilçesindeki lagün göllerine gelen flamingolar, görenleri kendilerine hayran bırakıyor.
Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesinin 2013 yılında "sakin şehir" ağına dahil ettiği Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi, karagülün ardından yeşil gülüyle de adından söz ettirmeyi hedefliyor.
Milli Saraylar Tablo Restorasyon Atölyesi'nde, Topkapı Sarayı'ndan getirilen 2 bin 270 eserden ilk etapta 200'ü restore ediliyor.
Muğla'nın Ula ilçesinde kaçak kazı yapan 3 kişi suçüstü yakalandı.
Trakya dolmenleri ile İngiltere'nin en önemli tarihi anıtlarından Stonehenge'nin işlevsel açıdan benzerlik gösterdiğini savunan Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç'a göre Ana Tanrıça kültüyle…
National Geographic'nin Genographic Project bünyesindeki çalışmaları ile eldeki bilgiler, DNA analizlerinden çıkarılan soy ağaçları ve varsayımlara dayanarak insanlık tarihinin göçlerini derlendi ve haritalandırıldı. İşte buna göre insanlığın 200 Bin…
Klasik Darvinci teoriye göre hayatta kalma mücadelesinin özü rekabettir ve güçlü olan yaşamını sürdürür. Fakat Kopenhag Üniversitesi'nde yapılan mikrobiyal araştırmalar, ölüm kalım mücadelesinde oyunun adının rekabet değil, dayanışma olduğunu…
Antik Yunan’da çocukların eğitimi büyük oranda cinsiyetlerine bağlıydı.
Güney Hindistan'da gerçekleştirilen jeo-etnoarkeolojik çalışmalardan elde edilen verilere göre, Neolitik çağ ve öncesinde zeminlerin sıvası bir miktar gübre suyunun suyla karıştırılması ile elde ediliyordu, hayvan dışkıları tezek olarak yakıt…
Taş devri mitleri ve gerçekler...