
Tsunaminin sulara gömdüğü antik kent bulundu
Tunus’un kuzeydoğu kıyılarında, 21 Temmuz 365 yılında tsunami sonucu bir kısmı denize gömülmüş Neapolis Antik Kenti bulundu.
Tunus’un kuzeydoğu kıyılarında, 21 Temmuz 365 yılında tsunami sonucu bir kısmı denize gömülmüş Neapolis Antik Kenti bulundu.
MısıMısır’ın kuzeydoğusunda, her biri 2.000 yıldan daha eski üç kaya mezarı keşfedildi.
İnsanın kültürel ve teknolojik bilince Afrika'dan ayrıldıktan sonra Avrupa'da ulaştığını savunan Antropologların yanıldığını gösteren önemli bir keşif yapıldı. Etiyopya'daki Porc-Epik Mağarası'nda bulunan aşı boyaların sembolik kullanım içerdiği…
Mısır firavunlarının ünlü altın cenaze maskelerinin madenleri bugünkü Sudan ve Somali'nin bulunduğu Nubia topraklarından geliyordu. O madenlerde çalışan 12 altın işçisinin mumyalanmış cesetleri bulundu.
Polonya'da toplanan UNESCO Dünya Miras Komitesi, aralarında Eritre'nin başkenti Asmara'nın da bulunduğu 3 Afrika bölgesini Dünya Miras Listesi'ne ekleyerek, koruma altına aldı
İki bin yıl önce Mısır’a gelen turistler, Firavun VI. Ramses'in mezarındaki taşlara Trip Advisor’ı anımsatan yorumlar içeren grafitiler bırakmışlar.
Sina Yarımadası'nda 5. yüzyıla ait tıbbi el yazması bulundu. Bir manastırda bulunan eserde, Hipokrat ve başka bir hekimin araştırmalarına ait bazı yazılar ile şifalı bitki çizimlerinin yer aldığı açıklandı
Tunus'ta Roma dönemi arkeoloji eserlerinin olduğu bölgesinde yangın çıktı. Şairler Evi adıyla bilinen Romalı şairlerin yer aldığı ünlü mozaik yangın tehlikesi atlattı.
Dünyada şu ana kadar bilinen en eski protez olduğu tahmine edilen ve yaklaşık 3.000 yıllık olduğu belirtilen ahşap ayak protezi, Mısır'daki bir nekropolde bulundu.
Mısır'da Hiyeroglif yazısının en erken örneği olduğu tahmin edilen bir kaya resmi bulundu. Kaya resmindeki imaj Hiyeroglif alfabede güneş döngüsü ve parlaklık kavramlarına denk düşüyor.
Arkeologlar, Sudan'da Nil Nehri'nin batı kıyısındaki kayalıklarda oyulmuş insan yapımı deliklerin amacının deşifre edildiğine inanıyorlar. Çözüm mantıklı ama hâlâ izah edilemeyen bir nokta var.
Endonezya’nın Orta Cava eyaletinde, 700 bin yıllık fil fosili bulundu.
Etiyopya'nın doğusunda yapılan kazılarda ticaret merkezi olduğu tahmin edilen 10. yüzyıla ait bir şehir bulundu. Kazı sırasında bulunanlar arasında Madagaskar, Maldivler, Çin ve Yemen'den geldiği belirlenen takılar ve çanak çömlekler de…
İskenderiye'de içinde dört bölüm bulunan, geometrik süselere sahip, cenaze duaları yazılı Hellenisti mezar bulundu.
Fas'taki arkeoloji kazılarında bulunan ve insanın bilinen tarihini 105 Bin yıl geriye çeken Homo Sapiens fosili nasıl besleniyordu? Paleoantropolog Teresa Steele, arkeolojik hayvan kalıntılarına göre bu soruya cevap aradı.
Kaya resimlerinin sadece içerdiği semboller ve tekniklerle tarihlendirilmeye çaışılması ciddi sıkıntılar doğuruyor ve önemli hatalara yol açıyordu. Hatta sonradan çizilenlerle öncekilerin farkı tam ayırt edilemeyebiliyordu. Ancak Günel Afrikadaki…