Erdek, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi arkeoloji bölümüne talip

Erdek, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi arkeoloji bölümüne talip

Erdek Kaymakam Ekrem Çalık, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne açılması düdşünülen arkeoloji bölümünün kendi ilçelerinde açılması gerektiğini söyledi.

Turizm sezonu öncesi ilçemizdeki kurum ve kuruluşların katıldığı Turizm Koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Erdek’te 2018 yaz sezonunun turizm açısından verimli ve sorunsuz geçebilmesi adına, Kaymakam Ekrem Çalık başkanlığında önceki gün öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, İlçe Jandarma Komutanı Bnb.Volkan Kocatürk, Liman Başkanı Cemal Yıldırım, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdem Eren, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Mahmut Ekiz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, Orman İşletme Şefliği ve Belediye yetkilileri katıldı.

Kaymakam Ekrem Çalık: ilçemiz turizmini 12 aya yaymak zorundayız

Kaymakam Ekrem Çalık toplantıdaki konuşmasında, Erdek’te turizmden ekmeğini kazanan herkesin, birlikte ve girişimci bir ruhla hareket etmeleri gerektiğine dikkat çekererek; “Bunun en önemli yolu da turizmde markalaşmadan geçmektedir” dedi. Çalık açıklamasının devamında; “Her şeyden önce ilçemiz turizmini 12 aya yaymak zorundayız. Erdek’in, İstanbul ve Bursa gibi büyük kentlere yakınlığı çok önemli bir avantajdır.
Yerli turizme çok elverişli olan Erdek’i, yeniden eski ve başarılı günlerine döndürmek hayal değildir. İstersek, elbirliğiyle bunu başarabiliriz. Kapıdağ ve Kyzikos gibi çok önemli değerlerimizi turizmin hizmetine sokmalıyız. Erdek’in bir an önce doğalgaza kavuşması için gerekli adımlar atıldı. Önce sıvılaştırılmış doğalgaz getirilerek depolandıktan sonra, Erdek’in hizmetine sunulacak. Doğalgazın gelmesinin ardından kış aylarında “hayalet kent” olmaktan kurtulacağını düşünüyorum” dedi.

Ocaklar Mahallesi bir termal turizm merkezi olabilir

Erdek’e bağlı Ocaklar mahallesinde termal kaynaklar bulunduğu duyumları aldıklarını ifade eden Çalık; “Eğer bu kaynaklara ulaşılabilirse Ocaklar Mahallesi bir termal turizm merkezi konumuna da kavuşabilir” dedi.

Toplantıda ayrıca Erdek Limanı’na giden yolun, ilçenin ana caddelerinden geçmesinin trafik açısından büyük sıkıntı oluşturduğu, bunu ortadan kaldırmak için bir çevre yoluna ihtiyaç olduğu belirtilerek, bu çevre yolunun Narlı Mahallesi’ne kadar ulaşması ve burada yapılacak iskele ile İstanbul ve adalara rahatlıkla ulaşma imkanı olduğu, uzun vadeli olsa bile bu çalışmanın en kısa sürede başlatılması gerektiği kaydedildi.

Turistler Erdek’ten dönerken “Helal Olsun” diyebiliyorsa bu çok önemlidir.

Turizm Koordinasyon toplantısında başarılı turizmin, müşteri memnuniyeti anlamına geldiğini dikkat çeken Kaymakam Çalık; “İlçemize gelen her turistin, Erdek’ten dönerken “Helal Olsun” diyebiliyorsa bu çok önemlidir. Çünkü ilçemizden memnun ayrılan her turist yine geleceği gibi, yanında da yeni turistler getirir” dedi.

Arkeoloji açısından Bandırma ve Erdek çok zengin

Arkeoloji açısından Bandırma ve Erdek’in çok zengin olduğunu belirten Çalık, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin bir arkeoloji bölümü açmak için girişimlerinin memnuniyet verici olduğunu söyleyerek; Kyzikos, Belkıs ve Kirazlı Manastırı, Zeytinliada gibi değerler düşünülecek olursa, bu bölümün Erdek’te açılmasının daha doğru olacağını kaydetti. Bu bölüm için Ocaklar yakınlarında bir arsanın da mevcut olduğunu belirten Kaymakam Ekrem Çalık, 2018 yılı turizm sezonunun vatandaşlarımıza bereketli ve hayırlı geçmesi temennisinde bulundu.


Benzer Haberler & Reklamlar