Prof. Dr. Mehmet Özdoğan Atatürk ve Türk Arkeolojisi'ni anlatacak

Prof. Dr. Mehmet Özdoğan Atatürk ve Türk Arkeolojisi'ni anlatacak

Atatürk ve Türk Arkeolojisi başlıklı konferans duayen arkeolog Prof. Dr. Mehmet Özdoğan tarafından 31 Ekim Çarşamba günü saat 18:30’da Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek.

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün, Atatürk’ün vefatının 80. yılı sebebiyle düzenlediği “Atatürk Konuşmaları” başlıklı konferans serisi sürüyor.

“Atatürk ve Türk Arkeolojisi” başlığını taşıyan konferansta, Atatürk’ün geliştirdiği arkeoloji temelli kültür politikası ve onun somut uygulaması olan arkeolojik kazılar ile müzeler, dönemin diğer ülkelerinde geliştirilen arkeoloji ve kültür politikalarıyla karşılaştırmalı olarak değerlendiriliyor.

Atatürk Türkiyesi’nin arkeolojiyi müzelere eser dolduran bir araç olarak görmedi

Atatürk Türkiyesi’nin arkeolojiyi müzelere eser dolduran bir araç olarak değil geçmişin belgelenerek anlaşılmasına yönelik bir bilim alanı olarak gördüğüne vurgu yapan konuşma, bu bağlamda Atatürk’ün bilime bakışını da değerlendirmeye alıyor. Etkinlik, 31 Ekim Çarşamba günü saat 18:30’da ücretsiz gerçekleşiyor.

Uğur Tanyeli ile Atatürk Dönemi Mimarlığı

“Atatürk Konuşmaları” başlıklı konferans serisi, 31 Ekim Çarşamba günü Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’ın gerçekleştireceği “Atatürk ve Türk Arkeolojisi” başlıklı konuşmanın ardından, 22 Kasım Perşembe günü Prof. Dr. Uğur Tanyeli’nin gerçekleştireceği “Atatürk Dönemi Mimarlığına Siyasal ve Entelektüel Merkezin Dışından Bakmak” ve 20 Aralık Perşembe günü Prof. Dr. Zafer Toprak’ın gerçekleştireceği “Atatürk Döneminde Gündelik Yaşam: 1918-1938” başlıklı sunumlar ile devam edecek.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar