Paşabahçe Mağazaları Göbeklitepe ürünlerine yenilerini ekledi

Paşabahçe Mağazaları Göbeklitepe ürünlerine yenilerini ekledi

Arkeologların keşfettiği Neolitik Çağ'a ait, üzerinde işlenmiş hayvan rölyefleri ve soyut sembollerin olduğu 'T' biçimli dikili taşlardan esinlenen Paşabahçe Mağazaları Göbeklitepe objesini tarih ve sanatseverlerin beğenisine sundu.

Paşabahçe Mağazaları, 12 bin yıllık geçmişe sahip olan ve her yıl milyonlarca turiste kapılarını açan Göbeklitepe’deki dünyanın en eski tapınağı olarak bilinen ve hayvan figürlü 'T' biçimli dikili taşlardan esinlenerek tasarlanan Göbeklitepe objeyi tarih severlerle buluşturuyor.

2011 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen, 2018 yılında ise Dünya Mirası olarak tescil edilen Göbeklitepe, arkeolojik alanı konumu, boyutları, tarihlendirilmesi ve yapılarının anıtsallığı ile Neolitik dönem için eşsiz bir kutsal alan olarak kabul edilmesinin ardından 2019 yılı Göbeklitepe yılı ilan edildi.

Neolitik Çağ'a ait, üzerinde işlenmiş hayvan rölyefleri ve soyut sembollerin olduğu 'T' biçimli dikili taşlardan esinlenen Paşabahçe Mağazaları Göbeklitepe objesini tarih ve sanatseverlerin beğenisine sundu. Objede, T biçimindeki sütunlarda görülen el ve kol tasvirleri, sütunların stilize edilmiş insan formları olduğunu ortaya koyuyor.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar