Paşabahçe'den Troya yılına özel tasarım: Troya Sikke

2018 yılının UNESCO tarafından Troya yılı ilan edilmesinden esinlenen Paşabahçe Mağazaları bu yıla özel olarak Troya Sikke’yi tasarladı.

Paşabahçe Mağazaları, “Camda Dünya Mirası” koleksiyonu ile Türkiye’nin eşsiz kültürel mirasını gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Dünya Mirası listesine girişinin 20. yılında UNESCO, 2018 yılını Troya Yılı olarak ilan etti. Paşabahçe Mağazaları da bu yıla özel olarak tasarladığı Troya Sikke Cam Obje’yi tarih ve sanat tutkunlarıyla buluşturuyor.

Tunç Çağı’nda Ilyada Destanı’na konu olan, dünyaca bilinen Troya Savaşı’nın geçtiği Troya veya Truva kenti, Kaz Dağları’nın eteklerinde, Çanakkale ili sınırlarında bulunuyor. Troya Savaşı Yunan mitolojisinde Troyalı Paris’in Sparta Kralı Menelaos’un karısı Helen’i kaçırması sonucunda Yunanlıların Anadolu’daki Troya kentine saldırmasını konu alan bir savaş olarak öne çıkıyor.

Troya Sikke Cam Obje’de, Troya’nın Roma İmparatorluğu döneminde basılmış Troya Savaşı konulu 2 bronz sikkeden alınan figürler kullanıldı. Cam sikkenin bir yüzünde, elinde kalkan tutan Troya kahramanı Hektor’un düşman Akha gemilerine meşale fırlatma sahnesi, diğer yüzünde ise Hektor’un atlı araba sahnesi yer alıyor. Her iki yüzde de EKTΩP IɅIEΩN (Hektor – Illıonluların) yazısı bulunuyor.

El imalatı camdan yalnızca 2000 adet üretilen, ‘pate de verre’ tekniği ile şekillendirilen ve ayak kısmında Teos yeşili mermer kullanılan Troya Sikke Cam Obje Paşabahçe Mağazaları’nda tarih ve sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.


Benzer Haberler & Reklamlar