Parthenon Tapınağı'na turistler yoğun ilgi gösteriyor

Parthenon Tapınağı'na turistler yoğun ilgi gösteriyor

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki dünyaca ünlü tarihi Parthenon Tapınağı her gün binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Giriş ücretinin kişi başı 30 Euro'ya ulaştığı bu tarihi tapınak adeta para basan bir darphane gibi.

Heçtiğimiz hafta Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen “2. Bilimsel Tütün Zararının Azaltılması, Yeni Ürünler, Araştırma ve Politikaları Kongresi”ne katılan Kıbrıs Postası yazarı Şüküfe Hansel, kongre sonrasında  dünyanın en ünlü tarihi eserleri arasında yer alan  Parthenon Tapınağı’nı ziyaretti ve izlenimlerini şu şekilde aktardı:

"Parthenon, M.Ö. 5.yüzyılda Atina Akropol’ünde inşa edilmiş ve Tanrıça Athena’nın tapınağı olarak biliniyor. Dünyanın en büyük kültürel abidelerinden biri olan Parthenon, Antik Yunan’ın ve Atina demokrasisinin de sembolu olmasıyla ünlü. Dünyanın her yerinden on binlerce ziyaretçisi olan bu tarihi eserin sadece tarihi eser değil bir darphane olduğunu söyleyebiliriz. Buraya giriş yapabilmek için yaklaşık 15 dakika veya yarım saat kadar sırada beklemeniz gerekebiliyor.

Parthenon Tapınağı bilet fiyatları

Gezi için alınması şart olan biletler 30 Euro; öğrenci ziyaretçilere 10 Euro, Avrupa Birliği vatandaşlarına ise kişi başı 20 Euro’ya satılıyor.

Yani Türk parası olarak düşündüğümüzde Avrupa pasaportu olan kişiler 150 TL civarında ücret ödeyerek Parthenon’u ziyaret edebiliyorlar.

Gün boyunca tur otobüslerinin akın ettiği bu tapınağın, Yunanistan’ın bütçesinde önemli bir rolü olduğunu söyleyebiliriz. Tarihi eserine önem veren Yunanistan’ın, Partehon’a yaptırdığı tadilat çalışmaları da dikkatimizden kaçmıyor. Görünen tadilat araçları ve gereçlerine rağmen fotoğraf çekmeye doyamayan turistler en iyi noktada çekim yapabilmek için sıra bekliyorlar

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar