Milas'ta keşfedilen elips şekilli yapı arkeologları şaşırttı

Milas'ta keşfedilen elips şekilli yapı arkeologları şaşırttı

Muğla'nın Milas ilçesinde park çalışması yapılırken ilçede daha önce hiç karşılaşılmayan ilginç görünümlü tarihi yapının kalıntıları fark edilince arkeolojik kurtarma kazısı başlatıltı.

27 antik kente ev sahipliği yapan Muğla'nın Milas ilçesinde, ilk kez elips görünümlü tarihi yapıya rastlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Güneş Mahallesi'nde Tavşan Dağı olarak bilinen bölgedeki yeşil alan çalışması sırasında tesadüf eseri gün yüzüne çıkan yapı için kurtarma kazısı başlatıldı.

Arkeologları oldukça heyecanlandıran kazıda, toprağın üst yüzeyinin kaldırılmasıyla elips görünümlü ilginç bir yapı kalıntısına ulaşıldı.

Yeni Asır'dan Volkan Yıldız'ın haberine göre; Tarihi kalıntıların, anıtsal yapı ya da kutsal alan olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Arkeolojik kurtarma kazılarında çıkarılan ve arkeologları şaşkına çeviren tarihi kalıntıların, hangi döneme ve nasıl bir yapıya ait olduğu titizlikle araştırılıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Eylül 2017'de Muğla’nın Milas ilçesindeki Güneş Mahallesi'nde bulunan ve halk arasında Tavşan Dağı olarak bilinen 350 metrekarelik yeşil alanda, park yapım çalışması başlatmıştı.

İş makineleriyle yapılan düzenleme çalışmalarında, tarihi eser niteliği taşıyan 100'ün üzerinde mermer bloğa rastlandı.

Tarihi kalıntıların tesadüf eseri gün yüzüne çıkmasıyla birlikte Milas Müze Müdürlüğü yetkileri, inceleme yaparak geçtiğimiz hafta tarihi alanda kurtarma kazısı başlattı.

Arkeologları oldukça heyecanlandıran kurtarma kazısında, toprağın üst yüzeyinin kaldırılmasıyla elips görünümlü ilginç  yapı kalıntısına ulaşıldı.

Arkeoloji çevrelerini heyecanla birlikte oldukça şaşkına çeviren elips görünümlü yapı etrafında, çok sayıda tarihi kiremit parçaları da bulundu. Ancak şuana kadar sürdürülen kazılarda tarihleme yapılabilecek herhangi bir veriye ulaşılamaması, arkeologların tüm dikkatini elips görünümlü ilginç yapıya yoğunlaştırdı.

Arkeolojik kurtarma kazısı ve sondaj çalışmalarının devam ettiği Tavşan Tepe'deki tarihi kalıntıların, anıtsal bir yapı ya da kutsal bir alan olma ihtimali üzerinde duruluyor.


Benzer Haberler & Reklamlar