Loğoğlu: Karatepe'ye Halet Çambel heykeli dikilmeli

Loğoğlu: Karatepe'ye Halet Çambel heykeli dikilmeli

UNESCO Temsilcisi Dr. Faruk Loğoğlu, Karatepe'nin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu'na dünya kültür mirası olarak alınması gerektiğini söyledi.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, "Tarihte ve Günümüzde Karatepe" paneli düzenlendi.

Devlet Bahçeli Kültür Merkezinde düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan eski UNESCO Temsilcisi Dr. Faruk Loğoğlu, Türkiye'nin ilk açık hava müzesi olan Karatepe'nin tarih ve kültür açısından çok önemli bir mekan olduğunu söyledi.

Karatepe'nin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu'na (UNESCO) dünya kültür mirası olarak alınması gerektiğini belirten Loğoğlu, "Karatepe insanlık tarihi bakımından önemli bir mekandır. İnsanlık tarihi açısından Kadirli denince akla Türkiye'nin ilk açık hava müzesi olan Karatepe Aslantaş Müzesi gelmektedir. Dünya kültür mirasına alınması için şansı vardır. Bu uzun bir süreçtir. Karatepe'nin UNESCO alınması için hep birlikte çalışacağız." diye konuştu.

Loğoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kadirli ve Karatepe'nin sadece Türkiye değil dünya coğrafyasına koymuş ünlü arkeolog Halet Çambel anısına güzel bir yere heykelinin dikilmesi iyi olacaktır. Yükseköğrenim veren şehirlerden birisi olan Kadirli'nin, yurt içinde ve yurt dışında insanları vardır. İlk olma özelliği bulunan Karatepe'nin UNESCO listesine girmesi için yapılan girişim yerinde bir karardır."

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkan Vekili Doç Dr. Akif Kireçci'nin oturum başkanlığını yaptığı panelde, Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özyar, OKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Muhammet Fazıl Himmetoğlu ve Mimar Erol Doğan, Karatepe Aslantaş açık Hava müzesi ile ilgili kısa konuşma yaptılar.

Soru cevap şeklinde sona eren panele, Kaymakam Tamer Orhan, AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, ilçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert, bazı daire müdürü ve siyasi parti temsilcileriyle öğrenciler katıldı.


Benzer Haberler & Reklamlar