Kim Milyoner Olmak İster'in yapımcısı arkeologlara meydan okudu

Kim Milyoner Olmak İster'in yapımcısı arkeologlara meydan okudu

Türkiye'de arkeoloji camiasını ayağa kaldıran "arkeologlar fosili ve taşı ayırmak için yalar" cevabına ünlü arkeologlar dahil pek çok isimden tepki geldi. Soru skandal cevabı rezalet olarak yorumlandı. Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının yapımcısı Mehmet Çam ise tepki ve kınamalara meydan okuyarak cevap verdi

"Hangisi, arkeologların buldukları şeyin fosil mi yoksa sıradan bir taş mı olduğunu anlamak için kullandıkları yöntemlerden biridir?" sorusu ve cevabı dün akşamdan beri Türkiye'nin gündemine oturdu. Cevap şıkları arasında "Saf suda bekletmek", "Köpeğe koklatmak", "Yalamak" ve "Üstüne idrar yapmak" ifadeleri yer alan sorunun yanıtı "Yalamak" olarak açıklandı.

Sorunun şekli, şıkların seçilişi ve cevabı skandal olarak yorumlayan arkeoloji camiasının ünlü isimleri konuya tepki gösterdi. Başta Arkeologlar Derneği olmak üzere ünlü arkeologlar ATV'yi ve Murat Yıldırım'ın sunuculuğunu yaptığı Kim Milyoner Olmak İster yarışmasını kınadılar.

TEPKİLERE CEVABI MEYDAN OKUMAK OLDU

Yarışma programının yapımcısı ve ATV Programlar Müdürü Mehmet Çam eleştirilere cevabı meydan okumak oldu .

Dünya çapında akademik olarak pek çok kaynakta bu soruyu doğrular nitelikte kaynak olduğunu iddia eden Mehmet Çam, “Okuduğunuz arkeoloji bölümleri akademik alanda İngilizce araştırma yapmaya yeterli değilse makalelerin çevirisini yollatabilirim" dedi.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar