Kahramanmaraş'taki arkeoloji müzesi depremlerden hasar almadan kurtulmayı başardı ama hemen yanında bulunan ağır hasarlı binanın yıkılma ihtimali yüzünden, müzede sergilenen, kentin önemli simgelerinden biri haline gelen yaklaşık 3 bin 500 yıllık…
Çinli paleontologlar, Luopingosaurus adını verdikleri yeni bir sürüngen türüne ait 244 milyon yıllık fosil buldular.
Kahramankazan’da Doğa Tarihi Araştırmaları Sinap Formasyonu kazıları yeniden başladı. Anadolu Medeniyetleri Müzesi tarafından Örencik Mahallesi Delikayıncak Tepe’de çeşitli zamanlarda yapılan kazılarda ele geçen hayvan fosillerinin bilimsel tasnifi…
İngiliz paleontologlar Çin'de fare büyüklüğünde bir memeliyi yiyen kedi büyüklüğünde bir dinozorun fosilini keşfettiler. Microraptor türü dinozor 120 milyon yıl önce yediği hayvanın ayağı onun göğüs kafesine sıkışarak ölmesine neden…
Denizli'nin Buldan ilçesinde gerçekleştirilen arkeolojik araştırmalarda, buldan gölünde fosilleşmiş 21 bin yıllık zeytin polenleri bulunduğu açıklandı. Öte yandan Buldan’da zeytin tarımının M.Ö. 50 ila M.S. 600 yılları arasında altın çağını…
Son derece nadir görülen bir 'dinozor mumyası' keşfedildi. Bugüne kadar doğal yollarla mumyalaşarak bozulmadan günümüze kalan dinozor fosili Kanada’da bulundu.
Dünyanın bilinen en eski kalp kalıntısı 380 milyon yıllık fosilleşmiş bir gerçekçeneli balık türü olan arthrodira türünde, mide, bağırsak ve karaciğer ile birlikte fosilleşmiş olarak keşfedildi.
Gürcistan’ın başkenti Tiflis’in yaklaşık 100 kilometre güneybatısında Orozamni köyü yakınlarında daha önce Gürcü İnsanı olarak adlandırılan türe ait 1.8 milyon yıllık kafataslarının bulunduğu bölgede aynı yıllara tarihlenen insansı türe ya da ilk…
Şimdiye kadar en eski memelinin, yaklaşık 205 milyon yıl öncesine ait olduğu belirlenen Morganucodon olduğu düşünülüyordu. Yeni keşfedilen Brasilodon quadrangularis'in ondan 20 milyon yıl daha önce yaşadığı tahmin ediliyor.
Türkiye, ABD, Finlandiya, Almanya, İspanya'dan üniversiteler ile enstitülere bağlı paleontologlar, Yamula Barajı çevresindeki fosilleri incelemek, kaç milyon yıllık olduklarını tam olarak belirleyebilmek için Kapadokya Paleontolojisi Projesini…
Paleontologlar, Güney Afrika ülkesi Zimbabve'de 201 ila 252 milyon yıl öncesine ait dinozor fosili bulunduğunu açıkladı. Fosilin Afrika'da bulunan en eski dinozor fosili olduğu gibi dünyada bulunan en eski dinozr fosillerinden biri olduğuna dikakt…
Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Sofular, 8 yıldır sürdürülen arkeoloji kazılarda ortaya çıkarılan yeni bovit türüne Sofular adı verilecek.
Adeta kükrüyormuş gibi ağzını açmış olarak taşlaşmış vahşi görünümlü orkinos benzeri yırtıcı Pachycormus adlı türün fosili, iri dişleri ve gözleri ile bir saldırı başlatmak üzere olduğu izlenimi veriyor.
Çin'in Sichuan Eyaleti'nin Leshan kentinde zemindeki kaya izlerinin doğal olmadığını fark eden bir müşterinin ihbarı üzerine olay yerine gelen paleontologlar, izlerin boyları 8 metreye ulaşan otobur dinozor türü sauropodlara ait olduğunu tespit…
İngiltere'de Charnwood Ormanı'nda bulunan 560 milyon yıllık knidliler cinsi fosilin, gerçek bir iskelete sahip organizmanın ilk örneği olabileceği tahmin edildiği gibi aynı zamanda bilinen en eski yırtıcı hayvan olduğu belirtiliyor.
Erdal Tapıkara tarafından Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde bir tarlada bulunarak Karabük Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teslim edilen hayvan başına benzeyen ve fosili andıran kaya parçası incelenecek.