Mehmet Çam s..tı, Hıncal Uluç sıvadı! Seviye düştü, biz susuyoruz!

Mehmet Çam s..tı, Hıncal Uluç sıvadı! Seviye düştü, biz susuyoruz!

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasındaki soru ile başlayan skandallar zincirinin geldiği noktadan hicap duyuyor, Turkuvaz Medya içinde amaçlarının üzüm yemek olmadığı anlaşılan, seviyesiz 'organize işlere' bulaşanları kınıyor ve özür gelinceye veya mahkeme bitinceye kadar muhatap almayacağımızı ilan ediyoruz.

Arkeolojikhaber.com ailesi olarak, yayın hayatına başladığımız günden bu yana; ilkeli, tutarlı, objektif, mantıklı, araştırmacı ve olabildiğince çok sesli yayıncılık yapabilmenin gayreti içinde olduk. Hemen her haberimizde, ilgili tüm isimlerin görüşlerini kelimesine dahi dokunmadan yansıtmaya gayret ettik.

Öte yanda hiç bir zaman tarafsız olmadık. Doğrudan, gerçekten, adaletten ve ahlaktan yana hep taraf olduk.

Bu ilkeler çerçevesine ATV'nin Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında sorulan soruyu da yayın kapsamımızda yer aldığı için gündeme getiren ilk sitelerden olduk. Soruya tepkileri de, soruya gösterilen tepkilere verilen cevapları da sizlere olduğu gibi yansıttık.

Hatta Dış Haberler editörümüz Zülfikar Emin, ince eleyip sık dokuyarak yaptığı araştırma ile sorunun editör yanılgısı olduğunu gözler önüne serip, hatanın kaynaklandığı metinleri de tek tek gösterdi.(Bakınız:  İşte Kim Milyoner Olmak İster Soru Editörlerini Yanıltan Şey) Her iki tarafı ortak bir düzlemde buluşmaya davet etti. Amacımız üzüm yemekti.

Ancak Turkuvaz Haberleşme ve Yayıncılık A.Ş. bünyesindeki ATV'de görev alan Mehmet Çam'ın makamına ve şöhretine yakışmayan seviyesiz çıkışıyla başlayan ve aynı bünyedeki Sabah Gazetesinin yazarı Hıncal Uluç'a kadar uzanan "tepeden bakma" tavrı ve "çok bağıran ve kitleyi arkasında alan haklıdır" psikolojisi olayın boyutlarını tamamen ayaklar altına serdi...

"Ya mizahı anlamayan nesiller?" yazısına imza atan Hıncal Uluç'un yazısı her kadar mahkemede "şaka" ve "mizah" diye savunulacak olsa da bizim ahlaki yargılarımıza göre arkeoloji camiasına hakarettir.

Bu kadar seviyesizce ve "hukuka uydurulmuş" kılıfla hakarete verilecek cevap çoktur ama o cevabı verecek seviyeye inmeye lüzum yoktur. (İlgilisine Not: Başlığımız hem mizah hem metafor arzeden deyim içermektedir)

Çirkefe taş atmak yerine, susmak erdemdir.

Biz bu seviyesizlik ile muhatap olmayacağız. Her şey "reyting" değildir. On-onbeş bin tık fazla alacağız diye söz konusu yazıyı, yazarı ve ona arka çıkanları artık muhatap almayacağız. Hatta onlara verilecek haklı ve haksız tepkileri de görmezden geleceğiz.

Bu saatten sonra bizim için bu soruyla ilgili tartışmalar yayın alanı dışımızdadır. Söz konusu kişiler özür dilemediği takdirde, haklarında bir dava açılırsa habercilik ilkeleri gereği "mahkemelik oldu" duyurusunu yapıp mahkeme bitene kadar da susacağız.

Takipçilerimize ve arkeoloji camiasına saygılarımızla duyururuz...

arkeolojikhaber.com

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar