Kazı süreleri 12 aya çıkartılan arkeolojik alanlar belli oldu

Kazı süreleri 12 aya çıkartılan arkeolojik alanlar belli oldu

Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanlığı denetimi ve desteğinde kazı süresinin yı boyunca süreceği arkeolojik alanlar merak ediliyordu. Arkeolojik kazıların 12 ay boyunca yapılabilmesi için hazırlanan projenin tanıtım toplantısında kazı süreleri uzatılan arkeolojik alanlar açıklandı. İşte yıl boyu kazılacak antik kentler ve ören yerlerinin listesi:

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türk Tarih Kurumu ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün iş birliğiyle arkeolojik kazıların 12 ay boyunca yapılabilmesi için hazırlanan projenin tanıtım toplantısı, Kültür ve Turizm Bakanlığının Opera'daki binasında yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kazı sürelerini 12 aya yayan projeyi hayata geçirdiklerini bildirerek, "Arkeolojik kazıları hem daha fazla uzman ve işçiyle destekleyeceğiz hem de kazı verimliliğini arttırmış olacağız." dedi.

İŞTE KAZILARIN 12 AY SÜRECEĞİ ARKEOLOJİK ALANLAR

Projeyle tüm yıl boyunca kazı faaliyetlerinin sürdürüleceği antik kentler ve ören yerleri şunlar:

"Antalya'da Patara, Side ve Olympos, Burdur'da Kibyra, Denizli'de Laodikeia ve Tripolis, İzmir'de Teos, Isparta'da Pisidia Antiokheia, Çanakkale'de Parion, Assos, Trio, Gaziantep'te Zeugma, Mersin'de Anemurium, Muğla'da Euromos, Stratonikeia Lagina ve Knidos antik kentleri, Diyarbakır'da Zerzevan Kalesi, Mersin'de Silifke Kalesi, Muğla'da Beçin Kalesi, Şanlıurfa'da Harran Örenyeri."

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar