Kayseri Belediye Başkanı, Kültepe arkeoloji kazılarında çıkan kap ve heykelcikleri inceledi

Kayseri Belediye Başkanı, Kültepe arkeoloji kazılarında çıkan kap ve heykelcikleri inceledi

Kayseri'de arkeoloji kazılarının sürdüğü Kültepe Kaniş/Karum Höyüğü'nde bu yıl geçmişi 7 bin yıla kadar dayanan heykel, heykelcik ve kaplar bulundu. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kazı bölgesine ziyarette bulunarak, çıkan arkeolojik eserleri yakından inceleme şansı buldu.

Kayseri'de Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıçbu yılki kazılarda Kalkolitik ve sonrasındaki Eski Tunç Çağı'ndan kapları, heykel ve heykelcikleri, Homeros'un destanlarında da adı geçen ve arkeoloji literatüründe "depas" olarak adlandırılan çift kulplu bardaklardan örneklerin yer aldığı bulguları inceledi.

Kültepe kazılarına destek vermeye devam ettiklerini, bu yılki kazılarda çok sayıda eserin gün yüzüne çıkarıldığını aktaran Büyükkılıç, "Tarihi bakımdan 7 bin yıla kadar uzanıyor. İnşallah iddialı bir şekilde Kültepe Kaniş-Karum'da önemli çalışmalar yapıp, müze bağlamında da bunu hayata geçirmek için gayret gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kazı Başkanı Arkolog Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu ise Kültepe kazılarının 75 yıldır sürdüğünü, bu yıl bereketli bir sezon geçirdiklerini belirterek, verdiği destekten dolayı Büyükkılıç'a teşekkür etti.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar