Kaniş/karum Höyüğü Haberleri

Kültepeye Asurlu Tüccarlar Mahallesi inşa ediliyor

Kültepe'ye Asurlu Tüccarlar Mahallesi inşa ediliyor

Arkeolog Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, "Hemen hemen tamamlanmak üzere. Buradaki evler gerçekten de arkeoloji kazısında bulunduğu şekliyle yapıldı. 14 evden 5'inin sahibini net olarak biliyoruz. Yani burada hangi tüccarın oturduğunu net olarak biliyoruz.…

Kültepe Müzesi için ihale yapılacak

Kültepe Müzesi için ihale yapılacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kaniş/Karum Höyüğü'ndeki arkeoloji kazılarında çıkan eserlerin sergilenmesi için inşa edilecek Kültepe Arkeoloji Müzesi'nin ihalesini yarın gerçekleştireceğini açıkladı.

Kültepede 4200 yıllık tanrıça heykeli bulundu

Kültepe'de 4200 yıllık tanrıça heykeli bulundu

Kültepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, Kültepe Kaniş/Karum Höyüğü'nde gün yüzüne çıkardıkları tanrıça heykelinin Eski Tunç Çağı'na ait Anadolu'da bulunan en büyük heykel olduğunu söyledi.

Kayserililer kulislere başladı: 2021 Kültepe Yılı olmalı

Kayserililer kulislere başladı: 2021 Kültepe Yılı olmalı

2019'un Göbeklitepe, 2020'nin Patara yılı ilan edilmesinin ardından Kayserililer 2021'in Kültepe Yılı olmasını istiyorlar. 6 bin yıllık tarihiyle UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Kültepe'nin tanıtımı için

Ön Asya arkeolojisinin 5 bin yıllık bilgi bankası

Ön Asya arkeolojisinin 5 bin yıllık bilgi bankası

70 yıldır tarih fışkıran ve yaklaşık 5 bin yıllık tarihini aydınlatan Kültepe'den bugüne kadar 23 bin tablet bulundu ama bu tabletlerden şu anda sadece 19 bin tablet Türkiye müzelerinde sergilenebiliyor.