Hoşap Kalesi 2017 arkeoloji kazılarının ilk bulguları

Hoşap Kalesi 2017 arkeoloji kazılarının ilk bulguları

Hoşap kalesinde 2017 yılı arkeoloji kazıları elektrik sorunu çözülemediği için karanlıkta başladı. Kazılar sırasında susuzlu sorunu da yaşanıyor. Kazılarda bu sene ilk olarak alçı süslemelere ait buluntular ortaya çıkarıldı.

Van'da 2007 yılından bu yana Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top başkanlığında süren arkeoloji kazılarının 2017 çalışmaları başladı.

Hoşap Kalesi 2017 yılı arkeolojik kazıları hakkında bilgi veren YYÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top,1 Ağustos tarihinde başlayan kazılarda arkeolog, sanat tarihçi, mimar ve restoratörlerden oluşan 10 kişilik ekiple çalışıldığını, bu yıl kazı çalışmaları ie birlikte onarım ve konservasyon işlemleri de yapacaklarını söyledi.

Hoşap Kalesi’nde tesisatı olmasına rağmen borçtan dolayı elektrik yıllardır kesik. Elektriğin kesik olması kalenin güvenliği açısından sorun teşkil ettiği gibi su sıkıntısı yaşanmasına da neden oluyor.

Arkeolojik kazılar esnasında içme suyu sıkıntısı yaşanırken, kazı ekibinin ilk paylaştığı fotoğraflardan biri kalenin tarihi sarnıcında biriken yağmur suları oldu.

Kalenin 2017 yılı kazılarında ilk bulunan arkeolojik bulgular ise alçı süslemelere ait parçalar oldu.

arkeolojikhaber.com

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar