Sarnıç Haberleri

Karacahisar Kalesi sarnıcında arkeologlar 1288 tarihi sikke buldular

Karacahisar Kalesi sarnıcında arkeologlar 1288 tarihi sikke buldular

Karacahisar Kalesi sarnıcında bu seneki arkeoloji kazıları tamamlandı. Sarnıçta seramik ve cam kırıntıları ile kemik parçalarının yanı sıra bini aşkın sikke bulundu. Bizans, erken Osmanlı, Germiyanoğulları, Aydınoğulları, Menteşeoğulları,…

Çukurbostanda restorasyon çalışmaları sürüyor

Çukurbostan'da restorasyon çalışmaları sürüyor

Yavuz Selim Yaşam Merkezi olarak hizmet veren, Çarşamba Çukurbostan olarak da bilinen Aspar Sarnıcı'nın duvarları, Fatih Belediyesi ekipleri tarafından tarihinde ilk kez, restore ediliyor.

Blaundos Antik Kentinde Demeter sunak alanı bulundu

Blaundos Antik Kenti'nde Demeter sunak alanı bulundu

Uşak'ın Ulubey ilçesindeki Blaundos Antik Kenti'nde, mitolojide tarım ve bereketin sembolü olarak bilinen tanrıça Demeter'e ait tapınakta sunak (kurban kesilen dini alan) alanı ortaya çıkarıldı.

Çaycumadaki Tieion Antik Kentinde 350 basamaklı yapı keşfedildi

Çaycuma'daki Tieion Antik Kenti'nde 350 basamaklı yapı keşfedildi

Filyos Kalesi'nde bulunan Ortaçağ Sarnıcının gün yüzüne çıkması için sürdürülen arkeoji kazılarında doğal su kaynağından antik limana kadar uzandığı anlaşılan üzeri tonozla örtülü dehliz bulunurken,alanda 350 basamaklı bir yapı ile…

Restorasyonu biten Cihangir Camisi yeniden ibadete açıldı

Restorasyonu biten Cihangir Camisi yeniden ibadete açıldı

Kanuni Sultan Süleyman tarafından oğlu Şehzade Cihangir için Mimar Sinan'a yaptırılan, geçirdiği 5 yangından sonra Sultan 2. Abdülhamid tarafından yeniden inşa ettirilen Cihangir Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yürütülen 3 yıllık restorasyon…

İstanbulun ayakta kalabilen sarnıçları

İstanbul'un ayakta kalabilen sarnıçları

İstanbul'da gerekli su ihtiyacını karşılamak için Antik Çağ'dan itibaren şehir içinde çok sayıda sarnıç inşa edildi. Büyük sarnıçların sayıları 100'ü buluyordu. İşte günümüzde varlığı korunabilen sarnıçlar

Şerefiye Sarnıcı 8 yıl sonra ziyarete açıldı

Şerefiye Sarnıcı 8 yıl sonra ziyarete açıldı

Restorasyonu tamamlanan Şerefiye Sarnıcı, önemli bir turizm destinasyonu olarak dikkati çekiyor. Yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılan sarnıç, kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapacak.

Girne Kalesi

Girne Kalesi

Orta Çağ'dan günümüze kalan Girne Kalesi, Kıbrıs'taki en muhteşem yapılardan biri olup Girne'nin sembolü olmuştur.

Hoşap Kalesi 2017 arkeoloji kazılarının ilk bulguları

Hoşap Kalesi 2017 arkeoloji kazılarının ilk bulguları

Hoşap kalesinde 2017 yılı arkeoloji kazıları elektrik sorunu çözülemediği için karanlıkta başladı. Kazılar sırasında susuzlu sorunu da yaşanıyor. Kazılarda bu sene ilk olarak alçı süslemelere ait buluntular ortaya çıkarıldı.…

Muğladaki Osmanlı sarnıçları dijitale taşınıyor

Muğla'daki Osmanlı sarnıçları dijitale taşınıyor

Sultan Süleyman'ın sarnıçları dijital ortama aktarılıyor. Osmanlı Ordusunun Rodos seferinde kullandığı sarnıçlar, 3 üniversiteden 8 öğretim üyesince 3 boyutlu tarama yapılarak sanal ortama aktarılıyor.