
Tarihi Atışalanı Su Sebili çöplüğe döndü
İstanbul'un günümüze kalabilmiş önemli su yapılarından Atışalanı Su Sebili, bakımsız hali ve içinde bulunan çöplerle görenleri üzüyor.
İstanbul'un günümüze kalabilmiş önemli su yapılarından Atışalanı Su Sebili, bakımsız hali ve içinde bulunan çöplerle görenleri üzüyor.
Filyos Kalesi'nde bulunan Ortaçağ Sarnıcının gün yüzüne çıkması için sürdürülen arkeoji kazılarında doğal su kaynağından antik limana kadar uzandığı anlaşılan üzeri tonozla örtülü dehliz bulunurken,alanda 350 basamaklı bir yapı ile…
İBB Emlak Müdürlüğü, Şerefiye Sarnıcı ile kitap satış ve kafeterya ünitelerinin 3 yıl süre ile kiraya verilmesi için ihale açtı. Kiralama ihalesi 12 Aralık 2018 tarihinde yapılacak.
Sakarya'da Bizans İmparatoru Justinianus tarafından yaptırılan, 1500 yıllık Justinianus Köprüsü'nde yapılan arkeoloji kazılarında bu yıl arkeologlar, sarnıç ve hamam yapısını ortaya çıkardılar.
Bayburt Kalesi'nde bu yıl gerçekleşen arkeoloji kazılarında 2 sarnıç, 1 kilise ile 1 konut gün yüzüne çıkartıldı.
Kanuni Sultan Süleyman tarafından oğlu Şehzade Cihangir için Mimar Sinan'a yaptırılan, geçirdiği 5 yangından sonra Sultan 2. Abdülhamid tarafından yeniden inşa ettirilen Cihangir Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yürütülen 3 yıllık restorasyon…
Aigai Antik Kenti'ndeki Athena Tapınağı'nın kalıntıları su kuyusundan çıktı. Tapınak yıkıldıktan sonra enkazı su sarnıcının içine gömülmüş.
İstanbul'da gerekli su ihtiyacını karşılamak için Antik Çağ'dan itibaren şehir içinde çok sayıda sarnıç inşa edildi. Büyük sarnıçların sayıları 100'ü buluyordu. İşte günümüzde varlığı korunabilen sarnıçlar
Restorasyonu tamamlanan Şerefiye Sarnıcı, önemli bir turizm destinasyonu olarak dikkati çekiyor. Yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılan sarnıç, kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapacak.
Arşivdeki belgelere göre Nevşehir'deki dev yeraltı şehrinin su sarnıcı bulunyor ama yapılan araştırmalarda hâlâ bu sarnıç bulunamadı.
Orta Çağ'dan günümüze kalan Girne Kalesi, Kıbrıs'taki en muhteşem yapılardan biri olup Girne'nin sembolü olmuştur.
Hoşap kalesinde 2017 yılı arkeoloji kazıları elektrik sorunu çözülemediği için karanlıkta başladı. Kazılar sırasında susuzlu sorunu da yaşanıyor. Kazılarda bu sene ilk olarak alçı süslemelere ait buluntular ortaya çıkarıldı.…
Sultan Süleyman'ın sarnıçları dijital ortama aktarılıyor. Osmanlı Ordusunun Rodos seferinde kullandığı sarnıçlar, 3 üniversiteden 8 öğretim üyesince 3 boyutlu tarama yapılarak sanal ortama aktarılıyor.
Türkiye'nin en gözde turizm mekanlarından biri olan sarnıç, ziyarete kapatılmadan bin 500 yıllık tarihinin en kapsamlı restorasyonundan geçirilecek.
Zerzevan Kalesi’nde yürütülen kazı çalışmalarında arkeologların keşfettikleri yer altı tapınağının, Roma döneminde gizemli bir topluluk olan Mithras Tarikatı’na ait olabileceği değerlendiriliyor.