Foseptik çukuru kazarken tarihi eser buldu

Foseptik çukuru kazarken tarihi eser buldu

Evinin arka bahçesine tuvalet yapmak için kazı yağan vatandaş tarih kalıntıları fark edince yetkililere haber verdi.

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Hamamköyü Mahallesi’ndeki evinin arka bahçesine tuvalet çukuru kazarken tarihi kalıntılar fark eden 32 yaşındaki Serkan Biçer Roma döneminden kalma mozaikler ve tapınak parçası olduğu tahmin edilen merdivenler buldu.

DHA'nın haberine göre; yaklaşık 1 metre derinlikte tarihi eser kalıntılarını fark eden Biçer, durumu eşi Yasemin Biçer’e anlatıp jandarmaya haber verdi. Olay yerine Adana Müzeler Müdürlüğü’nden arkeologlarla gelen jandarma, inceleme yaptı. Arkeologlar, mozaiklerin Roma dönemine ait olabileceğini, alanın 1600 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu söyledi. Bunun üzerine jandarma, kalıntıların bulunduğu alanın çevresine kamera sistemi yerleştirerek koruma altına aldı.

Arkeolojik araştırma yapılacak

Adana Arkeoloji Müdürlüğü tarafından kazı çalışması başlatılacak bölgenin tapulu arsası olduğunu ifade eden Serkan Biçer; "Serkan Biçer, "Tapulu arsamıza tuvalet çukuru kazmak istedim. Kazarken, bazı renkli taşlara rastladım. Kazdıkça daha farklı desenler ortaya çıkmaya başladı. O da desenleri ve renkli taşları görünce şaşırdı. Bunların tarihi değerinin olduğunu söyleyerek jandarmaya haber verdik. Gelen görevliler önümüzdeki günlerde burada yaklaşık bir dönüm arazi üzerinde kazı çalışmasının yapılacağı ve bu kazıdan sonra daha net bir bilgi elde edileceğini söyledi" dedi.
 


Benzer Haberler & Reklamlar