Emine Çaykara: Arkeolojinin delikanlısı öldü

Emine Çaykara: Arkeolojinin delikanlısı öldü

Arkeolojinin Delikanlısı kitabının yazarı Emine Çaykara, Prof. Dr. A. Muhibbe Darga'nın vasiyetini yerine sosyal medya mesajları ile yerine getirdi.

Duayen arkeologlarımızdan Prof. Dr. A. Muhibbe Darga'nın ölüm haberini sosyal medyadan ilk duyuran isim arkeolog ve sanat tarihçisi Emine Çaykara  oldu.  Ünlü arkeolog hakkında “Arkeolojinin Delikanlısı” kitabının yazarı Emine Çaykara, acılı haberi şu şekilde duyurdu: "Güzeller Güzeli hocamız, ülkemizin kültür sanat arkeolojisine gerek yetiştirdiği öğrenciler gerek eserleri gerek bilimsel kazılarıyla büyük emek vermiş Arkeolojinin Delikanlısı Prof. A. Muhibbe Darga'yı sabaha karşı kaybettik"

Arkeolog Emine Çaykara'nın bir diğer mesajı Muhibbe Darga'nın ölümüyle ilgili vasiyeti üzerineydi: "Hoca vasiyet etmişti, sadece sosyal ağlardan duyuracaksın diye, siz de unuttuğum dostlarına, tanıyanlara iletin lütfen. Cenazesi muhtemelen yarın Şakirin Camii'nden kalkacak. Ruhu şad olsun"

Emine Çaykara'nın diğer mesajları şu şekilde idi.

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne yakın kaybettik. O ki, okumuş, bütün zorlu süreçlerde Atilla İlhan'ın ''inadın nagant gibi koltuğunun altında''sını zihnine kazımış ve hayattaki zorluklara direnerek güçlenmiş bir kadındı. Huzura kavuştu."

 

"Defterime not almışım, asus asandu (o işaretleri yapamıyorum, kızma hocam, okuyunca görecekler) okunuşu böyleydi. Asus Asandu sevgili Muhişka’mız"

"Prof. A. Muhibbe Darga’yı yarın uğurluyoruz. Son beş yılına kadar eser üretmiş sevgili hocamızı tanımayanlar için, kısa biyografisini ekliyorum. En son bana halka küpelerin kökenini anlatacaktı, kısmet olmadı. Yok, güçlü duracağız, onun istediği gibi...

arkeolojikhaber.com

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar