Bedia Özgökçe Ertan: Sırf destekledik diye Uratu kazıları iptal edildi

Görevden alınarak yerine kayyum atanan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, sosyal medya hesabından Van’da yapılan Urartu kazısının iptal edildiğini iddia ederek, duruma tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde görevden alınan Bedia Özgökçe Ertan’ın yerine atanan kayyum, Van Kalesi’nin kuzeyindeki höyükte yürütülen kazı çalışmalarına sağlanan desteği gerekçe göstermeden kesmişti.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Merkezi Müdürü ve aynı zamanda kazı başkanı Doç. Dr. Erkan Konyar ilk işin arkeolojik çalışmalara ulaşım desteğini kesmek olmasının son derece anlamsız olduğunu vurgulamış, “Kazıyı kapatmak zorunda kalabiliriz. Ekip olarak yürüyerek gidip geliyoruz. Urartu’nun en önemli merkezi kazıyoruz. Kültür Bakanlığına toplam 80 bin liralık bir ödenek veriyor. Ve bu kadar kişi bu ödenekle çalışıyoruz. Bu nedenle verilen destek oldukça önemliydi” demişti.

Gazeteduvar'ın haberine göre; Yerine kayyum atanan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ise Urtrtu dönemi kazılarının tümüyle iptal edildiğini ima ederek, sosyal medya hesabında, “Urartu kazısını iptal etmek ne demek ? Sırf biz müdahil olduk ve destekledik diye Van’ın en eski, en kıdemli ve değerli çalışması iptal ediliyor. Bunun bir izahı yok. Herkes bilmeli ki kayyum Van’ın hafızasına da atanmıştır” ifadelerini kullandı.

Birgün: Kazı çalışmaları Van Kayyumu tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden sonlandırıldı.

Birgün gazetesi'nin haberine göre ise; İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan Konyar'ın başkanlığında Van’da yürütülen ve Urartu tarihine dair önemli bulguların elde edildiği kazı çalışmaları Van kayyumu tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden sonlandırıldı.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar