Bakras Kalesi'nin hikayesi

Bakras Kalesi'nin hikayesi

Kalenin Ammuri Kralı Dakianus'un eşi Bağrez'in attan uçuruma düşerek ölmesi üzerine inşa ettiği düşünülüyor

Antakya İskenderun yolu üzerinde yer alan ve geçmişte, önemli bir konumda olması nedeniyle Bizanslılar, Haçlılar ve Romalılar tarafından kullanıldığı düşünülen Bakras Kalesi, turizme kazandırılacak.

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, kalede yaptığı incelemenin ardından yaptığı açıklamada, kim tarafından ve hangi dönemde yapıldığı tam olarak bilinmeyen kalenin bakımsızlık nedeniyle kaderini terk edildiğini söyledi.

Kalenin duvarlarında tahribatın olduğunu ve her geçen gün daha kötü görünüme kavuştuğunu ifade eden Vurucu, ''Burasının Ammuri Kralı Dakianus'un Kızıldağ üzerinden eşi ve çocuklarıyla Suriye'ye geçtiği sırada eşi Bağrez'in attan uçuruma düşerek ölmesi üzerine inşa ettiği düşünülüyor. Bağrez isminin zamanla Bakras olarak değişmiş. O yıllarda bölgenin önemli bir güvenlik ve kontrol noktası olan Bakras, bölgede Osmanlı hakimiyeti ve sınırların genişlemesi sonucu bir iç kale haline gelmiş. Bakras Kalesi, kuzey ve güney tarafı derin vadilerle ayrılan çok yüksek bir tepe üzerinde yer alıyor. Kale üç kat halindedir. Burayı restore ederek turizme kazandıracağız.'' diye konuştu.

Kalenin bir kültür hazinesi olduğunu dile getiren Vurucu, restore edilmesi için gerekli girişimleri yaptıklarını kaydetti.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar