İskenderun'daki tarihi Catoni Binası'nda yangın çıktı
Hatay'ın İskenderun ilçesinde 1800'lü yıllarda inşa edilen metruk binada çıkan yangın 3 saat süren mücadele sonuna güçlükle kontrol altına alınabildi.
Hatay'ın İskenderun ilçesinde 1800'lü yıllarda inşa edilen metruk binada çıkan yangın 3 saat süren mücadele sonuna güçlükle kontrol altına alınabildi.
Hatay'ın Defne ilçesinde, bir vatandaşın evinin bahçesinde yapılan elektrik şebekesi kazısında bulunan antik döneme ait lahit, incelenmek üzere Hatay Müze Müdürlüğüne götürüldü.
Hatay'ın Altınözü ilçesinde kaçak kazı yapan 4 defineci polis ekiplerinin baskını ile suçüstü yakalanarak haklarında adli işlem başlatıldı.
Hatay'ın yakın tarihi konusunda Türkiye'nin en geniş arşivlerinden birine sahip Fahreddin Osmanca, depremin enkazından kurtarabildiği fotoğraf, harita, dergi ve belgelerden oluşan koleksiyonunu Türk Tarih Kurumuna , bağışladı.
Depremle yerle bir olan Hatay’da madencilik faaliyetleri de hız kesmeden devam ediyor. Ağustos ayında Hatay Valiliği tarafından alınan kararla bundan sonra maden arama ve taş ocakları için ÇED raporu almaya, ÇED bilgilendirme toplantısı yapmaya gerek…
İssos-Epiphaneia Kazıları Bilim Ekibi Üyeleri Doç. Dr. Banu Özdilek ve Dr. H. Onur Tıbıkoğlu'nun makalesine göre; arkeoloji kazılaının sürdüğü Hatay’ın Roma, Bizans ve Orta Çağ dönemlerinde iskan görmüş antik kenti Epiphaneia, tamamen ayakta olan…
Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki İlk Kurşun Müzesi, Dörtyol Belediyesince onarılarak yeniden ziyarete açıldı.
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde polisin takibe aldığı bir şahsın evine yapılan baskın sonucu 2 bin 410 adet sikke ve tarihi eser niteliğimde ahşap bir Haç ele geçirildi.
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı ile ilgili istişare toplantısı düzenlediklerini belirterek, "Bu kapsamda Türkiye Tasarım Vakfımızca hazırlanan bu planımıza son şeklini verip inşallah…
Hatay'ın Erzin ilçesindeki 6 bin yıllık Epiphaneia Antik Kenti'nde arkeoloji kazıları sürerken, restorasyon ve koruma projeleri de gerçekleştiriliyor. Roma hamamının üst örtü çatısıyla birlikte korunması ve alanın arkeoparka dönüştürülmesi için…
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından 26 Şubat'ta Kültür ve Turizm Bakanlığınca kurulan Afet Bölgesi Kazı Başkanlığı, aralarında sanat tarihçileri, arkeologlar, mimarlar, inşaat mühendisleri, restoratörler ve öğrencilerin de…
Hatay'da depremlerden etkilenen Aççana Höyük, geleneksel yöntemlerle onarılıyor, depremlerde hasar gören bölümler arkeologlar tarafından kerpiç tuğlalarla kaplanıp korunuyor.
Hatay'da depremlerde yıkılan kültür varlıkları enkazının içerisindeki kültürel miras niteliği taşıyan mimari unsurlar ve ahşap yapılar ayrıştırılarak restorasyonlar sırasında kullanılmaları hedefleniyor.