Babil kralı Nabonidus'un sahte aşk mektubuyla, faka bastırdılar

Babil kralı Nabonidus'un sahte aşk mektubuyla, faka bastırdılar

1 Nisan'da sahte arkeolojik keşiflerle gazetecileri şaka yollu faka bastırma geleneği sürüyor. Bu sene de Babil kralı Nabonidus'a silindir mühür üzerine aşk mektubu yazdıran haberle Türkiye dahil pek çok yayın organı trollendi.

Uluslararası medyada yayılan Babil kralı Nabonidus'un, MÖ 6. yüzyılda yazdığı ayrılık mektubu haberi, 1 Nisan şakası çıktı.

Dün Hyperperallergic tarafından yayınlanan "Arkeologlar, dünyanın ilk ayrılık mektubunu keşfetti" başlıklı haber, 1 Nisan şakası çıktı.

Aralarında resmi ve özel kurumların haber sitelerinin de bulunduğu pek çok ulusal ve uluslararası medya ile bazı arkeoloji siteleri de haberi kullanarak trollendi.

Haberde, çivi yazılı silindir öühğBabil kralı Nabonidus'un cariyesinden nasıl ayrıldığını gösteren bir tablet yazısına yer verilmişti.

Tablette, "Çocukluk arkadaşım Nisaba ile görüştüğünün haberi, Yukarı Fırat'tan bana ulaştı. En sevdiğim cariyelerimden biri olduğun için bu ihanetle mahvoldum. Keten şal ve sandaletlerini almak için ayın sonuna kadar vaktin var, yoksa onları ay tanrısının tapınağına bağışlayacağım." yazdığı iddia edilmişti.
 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar