Arkeologlar Peru'da kalbi sökülmüş 56 çocuk mezarı daha buldular

Arkeologlar Peru'da kalbi sökülmüş 56 çocuk mezarı daha buldular

Peru'daki arkeoloji kazılarında nisan ayında keşfedilen kalbi sökülerek kurban edilmiş çocuk iskeletlerine yenileri eklendi.

Nisan ayında Peru’nun kuzeyindeki Trujillo kentinin Huanchaco mevkiinde bugüne kadar dünyanın en büyük toplu çocuk kurbanının izleri bulunmuştu. Arkeologlar, Chimú İmparatorluğu’nun başkenti  yaklaşık 550 yıl önce kurban edilmiş 140’dan fazla çocuk ve 200 lamanın kalıntılarına ulaşmışlardı. Chimu, MS 900 civarında Moche halkının kalıntılarından çıkan bir ön İnka kültürüydü.

Peru'da Chimu medeniyetine ait 600 yıllık mezarlar bulan arkeologlar, sürdürdükleri arkeoloji kazılarında,  kalplerinin sökülerek kurban edilmiş 56 çocuk kurbanının ve 30 lamanın kalıntısını daha buldular. 

Yeni bulguları açıklamak için basın toplantısı düzenleyen uzmanlar, 56 çocuğun iskeletine daha ulaştıklarını açıkladı.

2 ay boyunca süren arkeoloji kazılarında yeni mezarlarda bulan Chimu medeniyetine ait mezarlardaki çocukların, göğüs hizasında kesiklerle öldürüldüğü ve kalplerinin çıkarıldığı anlaşıldı.

SEL FELAKETİ NEDENİYLE KURBAN EDİLMİŞ OLABİLİRLER

Çocukların kurban edildikleri fikrinin daha da güçlendiğini belirten uzmanlar, Chimu medeniyetinin o dönem güçlü bir sel felaketiyle mücadele ettiğini ve bu durumdan kurtulabilmek için çocukları kurban ettiklerini ifade etti.

Tulane Üniversitesi’nden Profesör John Verano, ulaşılan kemiklerin 5-14 yaşları arasındaki çocuklara ait olduğunu söyledi.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar