Adı efsaneleşen dinozor avcısı

Adı efsaneleşen dinozor avcısı

Dino avcısı olarak adlandırılan Kanadalı Wendy Sloboda fosil bulmak bulmak için kendine has altıncı his geliştirdiğini söylüyor. Sloboda, köpeği ile sık sık dinozor fosili avına çıkmadan edemiyor.

“Dinozorlar benim hayatım” diyen Sloboda’nın 2010 yılında keşfettiği ve yeni bir tür olduğu ortaya çıkan fosile kendi adından esinlenerek “Wendiceratops” adı verilmiş, ilk boynuzlu dinozoru temsil eden bu yeni tür 2015’te dünyaya tanıtılmış. 6 metre uzunluğundaki, ağırlığı 1 tonu geçen ve yaklaşık 79 milyon yıl önce yaşadığı tahmin edilen otobur “Wendiceratops”, Toronto’daki Ontario Kraliyet Müzesi’nde sergileniyor.

Wendy Sloboda bu keşfini koluna yaptırdığı bir dövme ile ölümsüzleştirmiş.

48 yaşındaki Sloboda’nın fosilleri sıkça bulduğu Kanada’nın Alberta eyaletinin kırsalı onun evi gibi olmuş. Ontario Müzesi’nin paleontolojistlerinden David Evans, fosil avcılığına çocukluğunda merak sardığını anlatan, tarih alanında üniversite diploması sahibi, doğa fotoğrafçısı olarak da çalışan Wendy Sloboda’yı “bir efsane, Dünya’daki en iyi dinozor avcılarından birisi” olarak nitelendiriyor.


Benzer Haberler & Reklamlar