İngiliz paleontologlar Çin'de fare büyüklüğünde bir memeliyi yiyen kedi büyüklüğünde bir dinozorun fosilini keşfettiler. Microraptor türü dinozor 120 milyon yıl önce yediği hayvanın ayağı onun göğüs kafesine sıkışarak ölmesine neden…
Son derece nadir görülen bir 'dinozor mumyası' keşfedildi. Bugüne kadar doğal yollarla mumyalaşarak bozulmadan günümüze kalan dinozor fosili Kanada’da bulundu.
Paleontologlar, Güney Afrika ülkesi Zimbabve'de 201 ila 252 milyon yıl öncesine ait dinozor fosili bulunduğunu açıkladı. Fosilin Afrika'da bulunan en eski dinozor fosili olduğu gibi dünyada bulunan en eski dinozr fosillerinden biri olduğuna dikakt…
Çin'in Sichuan Eyaleti'nin Leshan kentinde zemindeki kaya izlerinin doğal olmadığını fark eden bir müşterinin ihbarı üzerine olay yerine gelen paleontologlar, izlerin boyları 8 metreye ulaşan otobur dinozor türü sauropodlara ait olduğunu tespit…
Paleontologlar tarafından şimdiye kadar keşfedilen en büyük otçul boynuzlu dinozor cinsi olan ve "Big John" adı verilen triceratops kalıntıları, bugün Paris'te yapılan bir müzayedede 7,74 milyon dolara satıldı.
Şili'nin Copiapo şehrinde Atacama çölünde bulunan fosillerden keşfedilen küçük başlı, uzun boyunlu ve diğer türlere göre hayli düz sırtlı dev dinozor türüne yerli halkın konuştuğu Kunza diline göre Arackar licanantay adı verildi. Peki bu isim ne…
Dev dinozor türü T-Rex'in cüssesine göre kımıl zararlısı sayılabileceği ve bir insandan daha hızlı hareket edemeyeceği hesaplandı. Dev dinozoru yavaşlatan en önemli unsur ise dev kuyruğu.
Bilim insanları dünyada 2 milyon yıl boyunca 2,5 milyar T-rex dinozor türünün yaşamış olduğu tahmininde bulundu.
Avustralya'nın en büyük müzesi Melbourne, yakında dünyanın en sağlam ve en iyi şekilde korunmuş Triceratops fosillerinden birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Southampton üniversitesi paleontologları, Wight Adası'nda bulunan dört kemiğin yeni bir dinozor türüne ait olduğunu belirtti ve yeni keşfedilen dinozor türüne Vectaerovenator inopinatus adının verildiği açıkladı.
Cüce T-Rex (dwarf tyrant) denilen Nanotyrannus dinozor türünün aslında hiç var olmadığını öne süren yeni bilimsel araştırma yayınlandı.
Bundan milyonlarca yıl önce dinozorların ve canlıların üçte dördü nedeni tam olarak bilinmeyen bir nedenle yeryüzünden silindi. Ama memeliler gizemli bir şekilde o kıyametten sonra da yaşamlarını sürdürdüler. Bulunan yeni fosilin bu sorulara cevap…
Tayland'da köpek balığındaki gibi keskin dişlere sahip, etçil, arka bacakları uzun yeni bir yırtıcı dinozor türü keşfedildi. Yeni türe Siamraptor suwati adı verildi.
Yaklaşık sekiz metre boyunda olduğu tahmin edilen ve 72 milyon yıl önce Japonya topraklarında yaşayan otobur türe Kamuysaurus japonicus ismi verildi.
Paleontologlar, düpedüz manzarada saklandığını söyledikleri yeni bir dinozor türü keşfettiler. Çünkü yeni bir tür olduğu tespit edilen dinozorın fosilleri, yaklaşık 30 yıldır Güney Afrika'daki müzede sergileniyordu.
Fransa'da bulunan ve yaklaşık 140 milyon yıllık olduğu tespit edilen Sauropod türü bir dinozora ait uyluk kemiği, 2 metrelik boyunda ve yarım ton ağırlığında.