Paleontolog Haberleri

Geleceğin fosil kayıtları paleontolojik değil, arkeolojik olacak

Geleceğin fosil kayıtları paleontolojik değil, arkeolojik olacak

İnsan faaliyetleri, gelecek kalacak memeli kalıntılarının ve mezar alanlarının doğasını önemli ölçüde değiştirdi. Günümüzde insanların ve evcil hayvanların sayısı vahşi hayvanların sayısından çok fazla. Doğal olarak gelecekteki arkeoloji ve…

Çatalhöyüklülerin insan dişlerinden kolye yaptıkları keşfedildi

Çatalhöyüklülerin insan dişlerinden kolye yaptıkları keşfedildi

Laboratuvarda yapılan incelemeler Çatalhöyük'teki arkeoloji kazılarında bulunan yaklaşık 8-9 bin yıllık 3 insan dişinin kolye olarak kullanıldığını tahmin ettiriyor. Makroskopik, mikroskobik ve radyografik analizler üçte ikisi bilinçli olarak…

Dodo kuşu fosili dolu bataklık rivayetinin gerçek olduğu anlaşıldı

Dodo kuşu fosili dolu bataklık rivayetinin gerçek olduğu anlaşıldı

Paleontologlar 1832 yılında kaleme alınan bir anlatının gerçek olup olmadığını merak ettiler. Söz konusu metindeki bataklık bulundu. Bir ada cumhuriyeti olan Mauritius'un Mare la Chaux kenti yakınlarındaki fosil dolu bataklıktan binlerce Dodo kuşu…

Antropologlar uyardı: Köpeklerin omurgaları arkeologları yanıltabilir

Antropologlar uyardı: Köpeklerin omurgaları arkeologları yanıltabilir

Tıp dilinde Spondilozis deformans olarak adlandırılan omurga bozukluğunu arkeologlar, bugüne dek hayvanların eski çağlarda yük taşımada kullanıldığının kanıtı sayıyorlardı. Ancak yapılan bilimsel araştırma bu hastalığın köpekgillere ait ırsi bir…

Bu dinozor da insan gibi yürümeden önce emekliyordu

Bu dinozor da insan gibi yürümeden önce emekliyordu

Jura döneminde yaşayan Sauropodomorpha ailesinden Mussaurus patagonicus dinozor türününün bebekken tıpkı insanlar gibi dört ayak üzerinde emeklediği daha sonra iki ayakla yürümeye başladığı tespit edildi.

Nairobi Ulusal Müzesinde tesadüfün iğne deliği bir karışık vakası

Nairobi Ulusal Müzesi'nde tesadüfün iğne deliği bir karışık vakası

Kenya'da müzedeki yaklaşık 40 yıldır sırtlan etiketiyle saklanan fosilin, aslında 20 milyon önce yaşayan kutup ayısı büyüklüğündeki nesli tükenmiş iri aslan türü hynaenodon'a ait olduğu anlaşıldı. Ama bu iki hayvan nasıl karıştırılır denilemez çünkü…

Peruda bulunan 43 milyon yılllık yürüyen balina fosili şaşırttı!

Peru'da bulunan 43 milyon yılllık yürüyen balina fosili şaşırttı!

Paleontologlar, Peru'da 43 milyon yıl öncesine ait dört bacaklı, ayakları perdeli ve toynaklı yüzer-gezer balina fosili keşfetti. Fosil bilimadamlarını sadece ayakları ile değil, bulunduğu yer ve zaman olarak da şaşırttı. Çünkü ilk balinaların Güney…

İspanyada Tunç Çağında tilkiler de evcilleştirilmiş

İspanya'da Tunç Çağında tilkiler de evcilleştirilmiş

İspanya'daki iki antik mezarlıkta bulunan arkeolojik kalıntılar, insanların, binlerce yıl önce tilkileri köpekler gibi evcil hayvanlar olarak kullandığını gösteriyor. Evcil tilkilerin, evcil köpeklerle aynı şekilde beslendiği tespit edilirken, yük…

Paleontologlar dinozor tüyü için 150 yıl sonra pardon dediler.

Paleontologlar dinozor tüyü için 150 yıl sonra 'pardon' dediler.

Gelişmiş teknolojileri kullanan araştırmacılar, Lazer-Uyaranlı Florasan sistemiyle 150 yıldır kanatlı dinozor Archeaopteryx türüne ait olduğu sanılan tüyün aslında bu türe ait olmadığını, türü meçhul bir başka dinozora ait olduğunu ortaya çıkardılar.…