Vali Vasip Şahin Bathonea Arkeoloji Kazılarını inceledi

Vali Vasip Şahin Bathonea Arkeoloji Kazılarını inceledi

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Küçükçekmece Göl Havzası Bathonea Arkeoloji Kazılarını teftiş etti. İncelemeler sırasında Vali Şahin'e, tarihçi-yazar Murat Bardakçı da eşlik etti.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'un Antik Çağ tarihine katkı sağlamak amacıyla başlatılan Küçükçekmece Göl Havzası Bathonea Kazıları'nı, yerinde inceledi.

Kazı alanına gelmeden önce, Avcılar Belediyesi Firuzköy Sosyal Tesisleri'ne gelen Şahin, burada Arkeoloji Kazı Başkanı Doç. Dr. Şengül Aydıngül'den çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Aydıngül'ün sunumunun ardından kazı alanına geçen Şahin, çalışmalar sonucu ortaya çıkarılan buluntuları yerinde inceledi.

Vali Şahin'e, incelemeler sırasında tarihçi-yazar Murat Bardakçı, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli de eşlik etti.

Vali Şahin: Kazılarla ilgili halkımız daha yakından bilgilendirilecek

AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Şahin, bugün İstanbul'un hemen yanı başında bulunan Bathonea Kazıları'nı incelediklerini, bu çalışmanın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın organizasyonuyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Çalışmaların çok önemli olduğuna işaret eden Şahin, şöyle devam etti:

"Çok ciddi bir kazı çalışması yapılmakta. Gerçekten önemli, değerli bilgilere buluntulara ulaşılmış. İnşallah bu çalışmalar ilerledikçe, buranın hem tarihi hem de arkeolojik özellikleriyle ön plana çıkacağını tahmin ediyoruz. Tüm dünyada ses getirecek kazılar yapılıyor. Çünkü uzmanların bahsettiğine göre, eski dönemlere ait, 800 bin yıl öncesine ait araç ve gereçler bulunmuş durumda. Tarihin o dönemlerinden bu dönemlerine ait çeşitli katmanlar gün yüzüne çıkarıldı. Kazının inşallah ileriki aşamasında belki halkımız çok daha yakından bilgilendirilmiş olacak ama bu haliyle bile çok heyecan verici bir çalışma."

Vali Şahin, İstanbul'un her anlamda ve özellikle arkeolojik alanda çok zengin bir şehir olduğuna dikkati çekerek, "İstanbul'un o bildiğimiz klasik Suriçi bölgesi dışındaki alanlarda da zenginliklerinin olması, kentin öteden beri sahip olduğu zenginlikleri ifade ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Hatice Şenses Kurukız - AA

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar