Ünlü akademisyen arkeolog Prof. Dr. Adnan Diler vefat etti

Ünlü akademisyen arkeolog Prof. Dr. Adnan Diler vefat etti

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan Diler'i kaybettik. Ünlü arkeoloğun ölümü arkeoloji dünyasını yasa boğdu. Öğrencileri ve meslek arkadaşları sosyal medyada onun hatırasına yüzlerce paylaşımda bulundular.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan Diler vefat etti.

Uzun süredir kanser tedavisi gören Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler hayatını kaybetti.

Prof. Dr. Adnan Diler’in cenazesinin İstanbul’da toprağa verileceği öğrenildi.

Son olarak Pedasa arkeoloji Kazıları başkanlığını yürüten, Leleg ve Karya ile ilgili çalışmaları ile tanınan Prof. Dr. Adnan Diler, Eski Çağ Tarım Arkeolojisi Zeytin Yağı ve Şarap Üretim Teknolojileri, Arazi Kullanımı ve Kültürel Kaynak Yönetimi konularında uzmanlık birikimine sahipti.

Aynı zamanda Karya Eğitim ve Kültür Vakfı B aşkan Yardımcısı da olan Porf. Dr. Diler, e Muğla Üniversitesi’nde Kopya Heykel Eserler Müzesi’ninin de kurucuları arasında yer alıyordu.

Prof. Dr. Adnan Diler'in ölüm haberi arkeoloji dünyasında büyük üzüntüye neden oldu. Ünlü arkeoloğun meslekdaşları ve öğrencileri duydukları üzüntüyü sosyal medya mesajları ile dile getirdiler.

Prof. Dr. Adnan Diler kimdir?

Bakınız: Adnan Diler: Prof. Dr. Adnan Diler

arkeolojikhaber.com

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar