Toshodaiji tapınağı enkazında kiremit fırını bulundu

Toshodaiji tapınağı enkazında kiremit fırını bulundu

Antik Japon tapınağının Toshodaiji'nin yanıbaşında kiremit fırını kalıntısı keşfedildi.

Arkeolojik buluntular, UNESCO Dünya Mirası Sit Alanı içinde yer alan Toshodaiji tapınağının çatısında kullanılan kiremitleri pişirmek için özel bir fırın kullanıldığını gösteriyor. Arkeologların bulduğu fırın kalıntısı Bin  yıldan daha uzun süre önce inşa edilen muhteşem yapıları yaratan işçiliğe dair yeni ipuçları sunuyor.

Japonya'nın Nara Eyaletindeki tapınak kalıntılarında yapılan arkeoloji kazılarında ortaya çıkan fırın kalıntısı 4,2 metre genişliğinde 2,2 metre yüksekliğinde.

The Asahi Shimbun gazetesinden Yuya Tanaka'nın haberine göre;Kashihara Arkeoloji Enstitüsü arkeologları fırının büyük olasılıkla Geç Nara Dönemi (710-784) ve erken Heian Dönemi (794-1185) arasında, “kondo” (küçük ev) ana salonunun çatı kiremitleri ve tapınak kompleksindeki diğer yapılar için kullanıldığını söylüyor.

Tapınak alanının merkezinde yer alan mieidnun kuzeyinde bulunan fırın büyük ihtimalle kondo yapımının son aşamasında inşa edilmiş görünüyor.

Nara Koleji arkeoloji profesörü Michio Maezono; “Toshodaiji halka açık büyük bir tapınak değil. Bu tesisler onlarca yıl boyunca kademeli olarak inşa edilmiş olabilir" dedi.


Benzer Haberler & Reklamlar