Japonya’da, yaklaşık 12 x 16,3 santimetre ebatlarındaki 2.100 yıllık çömlek parçası üzerinde, kuş kostümü giymiş bir şaman çizimi bulundu. Şaman figürünün büyük olasılıkla bir kadına ait olduğu tahmin ediliyor.
Japonya'nın Okinawa bölgesinde yer alan Naha kentinde, UNESCO Dünya Mirası listesindeki Shuri Kalesi yaklaşık bir saat alevler içinde kaldı ve tüm müdahalelere rağmen tamamen yandı.
Yıldız Teknik Üniversitesi Sultan II. Abdülhamid Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan "Yıldız Sarayı Fotoğraf Koleksiyonu'ndan 19. Yüzyıl Japonya'sına Bakmak" isimli sergi, Japonya'da sanatseverlerle buluşacak.
Yaklaşık sekiz metre boyunda olduğu tahmin edilen ve 72 milyon yıl önce Japonya topraklarında yaşayan otobur türe Kamuysaurus japonicus ismi verildi.
Milli Saraylar Tekstil Konservasyon ve Restorasyon Atölyesinde restorasyonu devam eden paravanın astar bölümünden çıkan 19. yüzyıla ait Japon gazete kupürleri onarıma alındı.
Günümüz Japonyasında yaklaşık 3.800 yıl önce yaşamış Jomon kadınına ait yüz rekonstrüksiyonuna perspektiften bakıldığında, kadının Japonya’nın günümüzdeki sakinlerinden çok farklı göründüğü dikkat çekiyor.
Osmanlı eserlerinin, 19 Mart -20 Mayıs'a kadar Tokyo Ulusal Sanat Merkezi'nde, 14 Haziran-28 Temmuz tarihleri arasında ise Kyoto Modern Sanatlar Ulusal Müzesi'nde görülebileceğinin söyleyen Ersoy, Topkapı Sarayı'ndan 162, Dolmabahçe Sarayı'ndan 9 ve…
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2019'un Japonya'da Türkiye Yılı olarak kutlanacağını belirterek, 'Bu yıl çerçevesinde Topkapı eserlerinden oluşan bir sergi 2019'da hem Tokyo hem Kyoto'da sergilenecek' dedi.
KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, Japonya ve Rusya'da 2019 yılının Türkiye Turizm Yılı ilan edilmesinin turizmde altın yıl geçiren Kapadokya bölgesinde büyük sevinç yaşattığını söyledi.
27-29 Kasım'da New York'ta gerçekleşecek etkinlikle ilgili, Bodrum Sualtı Arkeoloji Enstitüsü Kütüphanesi'nde düzenlenen basın toplantısında, 1985'te Tahran'da mahsur kalan Japonların kurtarıldığı Türk uçağına binenler arasında yer Jun-i Chi Numata,…
Atsumi Yarımadasında Hobi Shell köyünde, Jomon Çömlek Kültürü döneminin son yıllarında yaşayan insanların kemiklerinde dikkat çekici garipliği araştıran arkeologlar normaldan iri kemiklerin yaşam biçimiyle alakalı olduğunu…
Japon Prensesi Akiko Mikasa, Anadolu arkeolojisi, kültürleri ve tarihi ile ilgili bilimsel çalışmalar yürütmek ve yürütülen çalışmaları desteklemek amacıyla faaliyet gösteren Prens Mikasa Vakfı Onursal Başkanı oldu.
Hubei Eyalet Müzesi’nde zamana Meydan Okuyan Silah olarak tanımlanan Goujian Kılıcı, 2000 yıldan daha eski olmasına rağmen nasıl hala keskinliğini koruduğu bir gizem olarak kalmaya devam ediyor.
Ertuğrul Fırkateyni Kazı Başkanı Tufan Turanlı, Bodrum'daki Sualtı Arkeoloji Enstitüsünü ziyaret eden japon gazetecilere, 1890'da Japonya açıklarında batan Ertuğrul Fırkateyni kazı çalışmalarına ilişkin sunum yaptı.