Su Altında Arkeoloji: Bir Arkeoloğun Türkiye Macerası

Kara arkeologları gibi, sualtı arkeologları olarak biz de eskiçağ tarihi, klasik filoloji, Yakın Doğu araştırmaları, sanat tarihi vesaire disiplinlerle etkileşim içerisindeyiz, hem bilgi ediniyoruz hem de bu disiplinlere katkıda bulunuyoruz, diyen George F. Bass'ın Türkiye çalışmalarını konu edinen kitap Homer Yayınları imzasını taşıyor.

Institute of Nautical Archaeology’nin (INA) kurucusu emekli öğretim üyesi Prof. Dr. George F. Bass’ın Türkiye karasularındaki elli yılı aşkın sualtı arkeolojisi çalışmaları gerçekleştirdi.

Sualtı Arkeojisi’nin gelişimi, Türkiye’deki mevcut durumu, tarih araştırmalarındaki yeri, önemi ve etkisi mercek altına alına alınırken Prof. Dr. George F. Bass’ın Türkiye çalışmaları özle bir yer tutmaktadır.

Prof. Dr. George F. Bass'ın  çalışmaları  Homer Yayınları tarafından "Su Altında Arkeoloji" başlığı ile kitaplaştırdı

Kitabın arka kapak yazısı ve teknik bilgileri şöyle: "Su Altında Arkeolojsi denildiği zaman dünyada akla gelen ilk isim, hiç kuşkusuz Prof. Dr. George Bass'tır. Gelidonya Burnu'ndaki dünyanın en eski batığında yaptığı kazı, bilimsel nitelikte düyada yapılan ilk arkeolojik sualtı kazısıdır. Sualtında haritalama ve dekomprasyon teknikleri geliştirmesi, dünyanın ilk sivil amaçlı denizaltısını yaptırması, sualtı arkeoloji enstitüsünü kurması ve aralarında Türklerin de bulunduğu dünyanın önde gelen sualtı arkeologlarını yetiştirmesi onun öncü kişiliğinin bir parçasıdır"

Çevirmen: Zeynep Hasırcıoğlu
Yayın Tarihi 2003-03-11
Orjinal Adı Archaelogy Beneath The Sea
ISBN 9758293419
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 282
Boyut 14 x 21 cm
 


Benzer Haberler & Reklamlar