Şanlıurfa’da yer alan tüm arkeolojik bulgular tek kitapta toplandı

Şanlıurfa’da yer alan tüm arkeolojik bulgular tek kitapta toplandı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan tüm arkeolojik bulguları 'Geçmişin İzinde Şanlıurfa' adlı kitapta bir araya getirdi.

Kronolojik sıralama ile hazırlanan eserde geçmişte elde edile makale ve yayınlara geniş yer veriliyor. Bilim adamlarının gözetiminde özen gösterilerek hazırlanan eser Türkiye’nin birçok önemli kütüphanelerinde ve müzelerinde kaynak kitap olarak yer alacak.

 

Basımı yapılarak hazırlanan eseri inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi,  “Büyükşehir Belediyesi geçmişini arıyor ve geleceğe de iz bırakmaya çalışıyor” diyen Başkan Nihat Çiftçi, “Büyükşehir Belediyesi KUDEM Şube Müdürlüğümüzdeki arkadaşlarımız çok güzel bir çalışmaya imza attılar. Bilindiği üzere bu hafta Kütüphaneler Haftası ve Büyükşehir Belediyesi geçmişini arıyor iken geleceğe de iz bırakmaya çalışıyor. Arkadaşlarımız çok güzel bir eseri hazırladı. Taş devrinden Roma dönemine kadar Şanlıurfa’daki tüm arkeolojik bulgular incelenerek bilimsel bir eser ortaya çıktı. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak alanlarda kazı çalışmalarını yürütüyoruz ama bunun Şanlıurfa’da kalıcı olabilmesi için bilimsel bir eser haline gelmesi lazım. İşte ilgili uzman arkadaşlar da bu eseri ortaya çıkardılar. Kütüphaneler haftası dolayısıyla bütün kütüphaneler ve müzelerimize yollayacağız. Katkı veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Arkeolog Ali İlaslan: Şanlıurfa’daki 100’e yakın arkeolojik alanın görselleri mevcut.

 

Kitap hakkında detaylı bilgi veren Arkeolog Ali İlaslan ise “4 yılda hazırlanmış olan bu kitap Şanlıurfa’da coğrafyasında taş devrinden başlayarak, Roma dönemine kadar arkeolojik yerleşimin neredeyse tamamının anlatıldığı bir eser yaptık. Bu güne kadar yapılmış olan tüm yayınlar gözden geçirildi ve elde edilen bulgulara göre Şanlıurfa’da arkeolojik alanlarda 100’e yakın alanın görselleri mevcut. Büyükşehir Belediyemizin gün yüzüne çıkardığı Kızılkoyun ve Kale Eteği Nekropol alanları ile bilgiler mevcut bu kitabın yapımında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Benzer Haberler & Reklamlar