Roma İmparatorlarının yüzleri en gerçekçi şekliyle yeniden oluşturuldu

Roma İmparatorlarının yüzleri en gerçekçi şekliyle yeniden oluşturuldu

İspanyol sanatçı Salva Ruano, ünlü Roma imparatorlarının heykellerine gerçekçi tarzda hayat verdi. Roma İmparatorlarından bazılarının simasının tekrar tasarlanmasını içeren The Césares de Roma Projesi çerçevesinde klasik Roma heykellerinin olabilecek en gerçekçi hali ile şekillendirdi. Proje; Roma’nın en kötü şöhretli dört kayzerine odaklanıyor: Jül Caesar, Augustus, Caligula ve Nero

Roma’nın en kötü şöhretli isimlerinden dört imparatoruna odaklananan The Césares de Roma projesi; thecesaresderoma.com web sitesinde yayınlandı.

“The Césares de Roma” projesi, klasik Roma heykellerinin gerçekçi versiyonlarını yaratarak, gerçekçilikle geçmişi hayata döndürmeyi amaçlıyor. Proje, Roma tarihinin en ünlü yüzlerinden bazılarının büstlere ve resimlere göre yeniden tasarlanmasını içeriyor.

Web sitesine göre, proje fikri “Roma klasik tarihini daha insani, gerçek ve modern bir perspektiften yayma” arzusundan esinleniyor.

Heykeller silikon dökümler kullanılarak özenle üretildi ve daha sonra yüz özellikleri boyalar ve gerçek insan saçı kullanılarak özenle uygulandı. Her saç, yüze ve kafaya dikilir ve daha sonra kesildi, bu da inanılmaz derecede gerçekçi bir etki yarattı.

Roma imparatorlarını yeniden canlandıran sanatçı Salva Ruano.

Caligula

Caesar

Sanatçı heykelleri silikon dökümler kullanarak ürettiğini ve daha sonra yüz özelliklerini boyalar ve gerçek insan saçı kullanarak uyguladığını belirtiyor ve ekliyor: “Her saç, yüze ve kafaya dikildi ve daha sonra kesildi, bu da inanılmaz derecede gerçekçi bir etki yaratıyor.” Sanatçı, çalışmalarını “The Césares de Roma” projesinin web sitesi üzerinden sanatseverlerle paylaşıyor.

Augustus

Nero

Hiper-gerçekçi yaklaşım ile Roma imparatorları, Roma iktidarı, her şeye gücü yetme ve otorite için idealize edilmiş görüntüler olmaktan çıkıyor ve daha insani ve tanınabilir hale geliyor.

www.arkeololoji.tv

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar