Topkapı Kaleiçi Meydanı projesi için çalışmalar başladı
Fatih'te, İETT garajı olarak kullanılan ve İstanbul’un Bizans ile Osmanlı dönemlerinde kentin giriş noktası olan tarihi alandaki "Topkapı Kaleiçi Meydanı" projesi başladı.
Fatih'te, İETT garajı olarak kullanılan ve İstanbul’un Bizans ile Osmanlı dönemlerinde kentin giriş noktası olan tarihi alandaki "Topkapı Kaleiçi Meydanı" projesi başladı.
Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi ile ziyaretçilerin yürüyüş yolundaki cam yüzeylerde kalıntıları incelerken, falezler üzerinde oluşturulan bölümden Akdeniz'in engin manzarasını seyredebilmesi amaçlanıyor.…
Phaselis Antik Kenti Ören Yeri ve Bütünleyici Kıyı Alanı Çevre Düzenlemesi ihalesi sonuçlanmadan, ihaleyi alan şirketin arkeolojik SİT altında çalışmaya başlamasıyla ilgili iddia üzerine açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı, projenin amaç ve…
Sa-Fa Restorasyon adlı şirket, kamudan toplam 242 milyon TL değerinde 34 ihale alırken, İddiaya göre; ihale tamamlanmadan başlanan yol çalışmaları nedeniyle, Beydağları Milli Parklar ve Antik Kent sınırları içerisinde yer alan ve 1. Derece arkeolojik…
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ankara Üniversitesi'nin ortak çalışması ile İstanbul Arkeoloji Müzeleri'ndeki 70 bini aşkın, Ankara Anadolu Medeniyetler Müzesi'ndeki 40 bin ve Boğazkale'deki 4 bin civarındaki civarındaki çivi yazılı Hitit tabletleri…
Bodrum Cennet Koyu'nda Cengiz Holding'in inşaat planları yaptığı tartışmalı arazi ile ilgili arazinin arkeolojik sit alanı derecesi bir kez daha değiştirildi.3. Derece Arkeolojik SİT alanının 1. Derece Arkeolojik SİT olmasında yönelik karar Resmi…
Bu yıl şu ana dek 35 bin kişinin ziyaret ettiği, Bayburt'un Beşpınar köyündeki Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nin kurucusu Kenan Yavuz, "Aldığımız ödüller ile üstlendiğimiz misyon, sorumluluklarımızı artırıyor" diyerek gelecek yıl faaliyete…
Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesi'nin basın açıklamasında "hiçbir ayrıntısı paylaşılmamış bir yasa tasarısı ile TBMM’den koruma ve kaynak sağlama çabaları gizli bir ajandanın varlığının kanıtıdır. Mevcut kurumlarıyla işlemekte olan bilimsel ve…
EPOS 7 Tarih, Kültür ve Sanat Derneği, kültürel mirasımızın korunması, tarih bilincinin kazandırılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacı ile bu yıl “Minik Kültür Elçileri” projesini başlattı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Yenikapı - Marmaray metro hattı kazılarında ortaya çıkartılan İstanbul'un antik Theodosius Limanı’nın arkeoparka dönüştürülebilmesi için mimari tasarım yarışması başlattı.
İspanyol sanatçı Salva Ruano, ünlü Roma imparatorlarının heykellerine gerçekçi tarzda hayat verdi. Roma İmparatorlarından bazılarının simasının tekrar tasarlanmasını içeren The Césares de Roma Projesi çerçevesinde klasik Roma heykellerinin olabilecek…
Mardin Müze Müdürlüğü döneminde kentin tanıtımında sıçrama yaşatan, dünya çapında ses getiren çoğu ödüllü etkinlikler ile başarılara imza atan ve önemli arkeoloji keşifleri gerçekleştiren Mardin Müzesi eski Müdürü Nihat Erdoğan, arkeolog olarak…
Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki tarihi Ala Camisi'nin çatısı, restorasyon çalışmaları kapsamında, metal malzemeyle kaplandı. Minarenin görünümünü de etkileyen çatıya, bölge sakinleri tepki gösterdi. Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Yıldıran…
Smyrna Agorası, uygulanması plananan yeni proje ile yeni giriş kapısı, engelsiz ziyaretçi güzergahı ve çocukların arkeolojik çalışmaları deneyimleyebilecekleri bir atölyeye sahip olacak.
Likya Birliği’nin başkenti antik kent Patara’da yaklaşık 2 bin yıllık 26 metre boyundaki Patara Deniz Feneri’ni yeniden ayağa kaldırmak üzere hazırlanan proje, nihai karar için Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na sunuldu.…
ATAV'ın AKMED'de arkeoloji dünyasının iki önemli ismi Nezih Başgelen ve Ömer Erbil'in katılımı ile gerçekleştirdiği, Yitik Miras; Gurbetteki Eserlerimiz panelinde ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, 'Antalya, tarihi değerlerine sahip çıkıyor mesajını…
Muğla’nın Ula ilçesinde, kültür turizminin desteklenmesi amacıyla kaymakamlık tarafından hazırlanan Dört Mevsim Kültür Rotamız Ula Projesi tanıtıldı.