Prof. Dr. Engin Beksaç: Arkeolojik kazılara yeteri kadar destek verilmiyor

Prof. Dr. Engin Beksaç: Arkeolojik kazılara yeteri kadar destek verilmiyor

Trakya Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç, yaptığı açıklamada; Keşan ve çevresinde arkeoloji kazısı olmadığına dikkat çekerek, 'yerel yönetimler de bu konuda bizlere destek vermiyor. Destek olmayınca da, ilerlememiz söz konusu olmuyor' dedi.

Keşan bölgesinde arkeolojik kazılar anlamında yapılan herhangi bir çalışmanın olmadığını belirten Beksaç, “Arkeolojik kazı olarak, Enez haricinde herhangi bir çalışma yok. Arkeolojik kazılara, hiçbir kurumdan gerekli destek verilmediği için o bölgede herhangi bir çalışma yapılmadı. Yerel yönetimler de bu konuda bizlere destek vermiyor. Destek olmayınca da, ilerlememiz söz konusu olmuyor.” dedi.

Engin Beksaç: Desteğin verilmemesinin nedeni bilgisizlik ve duyarsızlık

Engin Beksaç sözlerini şöyle sürdürdü: “Bölgede iyi bir arkeolojik çalışma yapıldığında, hiç tanınmayan ve bilinmeyen eserlerine ulaşmak mümkündür. Bizler yaptığımız yüzey çalışmalarında, fazlasıyla tarihi eser bulmuştuk. Bunları anlatmamıza rağmen bizlere gerekli destek verilmedi. Desteğin verilmemesinin nedeni ise, bilgisizlik ve duyarsızlıktan başka bir şey değildir. Duyarsızlık nedeniyle, fazla bir gelişme ne yazık ki, olmuyor.”

Keşan ve bölgesi, tarihi eser anlamında zengin bir bölge

Beksaç sözlerini şöyle sürdürdü: “Keşan bölgesi, deniz turizmi anlamında iyi durumda. Yazlıkçı turizmi de, her geçen gün arttığını görmekteyiz. Keşan ve bölgesi, tarihi eser anlamında da, zengin bir bölgedir. Eğer destek verilmesi durumunda, o bölgedeki tarihi gün yüzüne çıkartılır. Deniz turizmi ve tarihi eser zenginliği bir arada olursa, bölgeye ekonomik katkının daha fazla olacağını düşünüyorum.”

Nilüfer Çelik - gundemsaros.com.tr


Benzer Haberler & Reklamlar