Pompeii antik kentinde bir evde Narkissos freski bulundu

Pompeii antik kentinde bir evde Narkissos freski bulundu

Pompeii antik kentinde süren arkeolojik araştırmalarda narsist kavramına adını veren mitoloji kahramanı Narkissos'u tasvir eden fresk bulundu. Aynı evde daha önce de Jüpiter ile Sparta Kraliçesi Leda'yı birlikte tasvir eden bir fresk bulunmuştu.

İtalya'nın Pompeii antik kentindeki arkeoloji kazılarında Yunan mitolojisinde kendi suretine aşık olan kahraman Narkissos'u tasvir eden bir fresk bulundu.

Pompei Arkoeloji Kazıları Başkanı Alfonsina Russo, yaptığı açıklamada, freskin daha önce de bazı duvar resimlerinin çıkarıldığı bir evin avlusunda bulunduğunu belirtti.

Evin avlusunda cam kaplar, terakota vazolar ve bir bronz huni vardı

Russo, avluda ayrıca cam kaplar, terakota vazolar ve bir adet bronz huni bulunduğunu kaydetti.

Arkeologlar, aynı evde yapılan kazılarda daha önce de Roma tanrısı Jüpiter ile Yunan mitolojisindeki Sparta Kraliçesi Leda'yı birlikte tasvir eden bir freski yer altından çıkarmıştı.

Kibirin sembolü: Narkissos

Narkissos, Yunan mitolojisinde peri kızı Ekho'nun aşkına karşılık vermediği için tanrılar tarafından cezalandırılan, suya yansıyan kendi suretine aşık olan bir karakter olarak biliniyor. Benmerkezci ve kibirli kişileri anlatmak için kullanılan "narsist" sözcüğü Narkissos'un adından geliyor.
 

Emre Aytekin-AA

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar