Mısır'dan Belçika'ya kaçırılmak istenen mumya kemikleri yakalandı

Mısır'dan Belçika'ya kaçırılmak istenen mumya kemikleri yakalandı

Kahire Havaalanı Gümrük departman güvenlik görevlilerinin bir yolcunun valizinde kulaklık gibi paketlenmiş kemik parçaları yakaladı. Mısır Eski Eserler Bakanlığı Arkeoloji Birimi yakalanan kemik parçalarının iki ayrı mumyaya ait olduğunu tespit etti.

Uluslararası Kahire Havaalanı dış hatlar bölümünde Mısır'dan Belçika'ya seyahat eden bir yolcunun valizi X-Ray cihazından geçirilirken kulaklık paketi şüphe çekti. Gümrük departmanı güvenlik görevlileri şüphelenilen kulaklık paketinin içinde kemik parçaları buldu.

Ele geçirilen kemik parçaları Mısır Antik Eserler Bakanlığı Arkeoloji Birimi ekibince araştırıldı ve bir mumyanın kemik parçaları olduğu tespit edildi.

Mısır Limanlarıi Merkezi Arkeolojik Birimler Başkanı Hamdi Hamam,  mumya parçalarının bir kulaklık kutusunda paketlenerek gizlenmeye çalışıldığını söyledi.

Arkeolojik Birimler Müdürü Iman Abdel Raouf ; iki ayak, iki bacak, sol elin alt kısmı, bir kol ve gövdenin bir parçası olmak üzere altı parçadan oluşan kalıntıların iki ayrı mumyaya ait olduğunu açıkladı.

Eski Eserler Koruma yasasına göre el konulan mumya parçaları restorasyon için Mısır müzesine götürüldü.

arkeolojikHaber


Benzer Haberler & Reklamlar