Karahantepe'de bulunan insan heykeli kutuya girince  fallus tartışmaları hortladı!

Karahantepe'de bulunan insan heykeli kutuya girince fallus tartışmaları hortladı!

Karahantepe arkeoloji kazılarında bu yıl keşfedilen devasa insan heykelinin ereksiyon halinde betimlenmiş fallusu, heykelin tanıtım aşamasında tartışmalara yol açmış, kazı başkanı açıklama yapmak zorunda kalmıştı. Şimdi heykel ahşap bir koruma kutusu içine alındı ve sosyal medyada fallus tartışmaları yeniden alevlendi.

Taş Tepeler Projesi kapsamında; bu yıl arkeolojik kazıların sürdüğü arkeoloji alanlarından Karahantepe'de sürdürülen çalışmalarda bulunan 2,3 metre yüksekliğindeki heykel, bilimsel öneminden çok fallusu ile medyada kendine yer buluyor ve "yok artık" derdirten tartışmalara yol açıyor.

DHA'dan Ali Leyla'nı haberine göre;  Kazı çalışmalarının sona ermesinin ardından 2,3 metre yüksekliğindeki insan heykeli, kış şartlarında zarar görmemesi için ahşaptan yapılma, dikdörtgen bir kutu ile kapland.ı.

Öte yandan kim tarafından çekildiği bilinmeyen 'kutulu koruma' fotoğrafı sosyal medyada tartışmaya neden oldu. Birçok kullanıcı, heykelin cinsel organının gözükmemesi için kutu ile kaplandığını iddia etti. Kazı alanında görevli arkeologlar ise heykelin kötü hava koşullarından korunması için bu yöntemin tercih edildiğini söyledi. 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar