İki bin yıllık şarkı Seikilos Epitaph Kuşadası'nda seslendirildi

İki bin yıllık şarkı Seikilos Epitaph Kuşadası'nda seslendirildi

Kuşadası Zeytin Festivali'nde Dünyanın bilinen en eski müzik örneklerinden 2 bin yıllık Seikilos Epitaph şarkısı, Aydınlı ünlü besteci ve piyanist Evrim Demirel'in yorumuyla şef Hakkı Öztürk yönetimindeki Kuşadası Belediyesi Oda Orkestrası ve Anadolu’nun Antik Sesleri solistleri tarafından icra edildi.

Konsere Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve eşi, Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Türkiye Eskizleri eserinin Amerikalı bestecisi Colin O’Donohoe ile çok sayıda sanatsever katıldı.

CAZ SESLERİ MİSTİK MÜZİKLE HARMANLANDI

3 bölümlük Türkiye Eksizleri prömiyerinin ilk kez Kuşadası’nda yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren O’Donohoe, konserin 3 bölümden meydana geldiğini, birinci bölümde Türkiye izlenimleri, ikinci bölümde Kuşadası izlenimleri ve son bölümde de Amerikalı gözüyle caz seslerini Türkiye’nin mistik müziği ile harmanladığını söyledi.

TARİHİN EN ESKİ MÜZİK YAZITI İLK KEZ YORUMLANDI

Kuşadalı besteci piyanist Evrim Demirel de, ‘Anadolu’nun Antik Sesleri ‘ bestesini yeniden ele alarak, var olana yeniden bakış açısından yorumladığını söyledi. Demirel, tarihi antik Tralleis Kenti’nde bulunan 2000 yıllık bir yazıtın projenin çıkış noktası olduğunu kaydetti Bu yazıtın tarihin en eski müzik yazıtlarından olduğunu ve kendisinin de bunu daha geniş ortaya çıkardığını belirten Demirel, sanatın zamanı durdurmaya ve yansıtmaya çalışması açısından önemli olduğunu, tarihe sahip çıkmak açısından da önemli olduğunu aktardı.

KAYALI’DAN SANATÇILARA TEŞEKKÜR

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, bu yorumları dünyada ilk kez Kuşadası’nda dinlendiğini söyledi ve çok güzel bir gece yaşattıkları için sanatçılara teşekkür etti. Kültür Bakanlığı İstanbul Üniversitesi Klasik Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Elif İnce’nin sesinden yorumlanan eserler sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.

sesgazetesi.com.tr

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar