Seikilos Epitaph Kuşadası'ndaki tarihi kervansarayda seslendirilecek

Seikilos Epitaph Kuşadası'ndaki tarihi kervansarayda seslendirilecek

Dünyanın en eski müzik eserlerinden “Seikilos Ağıdı”, ünlü piyanist Evrim Demirel'in yorumuyla Şef Hakkı Öztürk yönetimindeki Kuşadası Belediyesi Oda Orkestrası tarafından 4 Kasım’da Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayında seslendirilecek.

Kuşadası Belediyesi tarafından 3-4 Kasım’da “Bolluğa, Sağlığa, Barışa!” temasıyla düzenlenecek Kuşadası Zeytin Festivali, Kuşadası’nın tarih boyunca zenginleşmiş kültürel, gastronomik ve coğrafi değerlerine sahip çıkan zengin bir program vaaddediyor

Kuşadası Zeytin Festivali, 4 Kasım günü müzikal anlamda bir ilke de imza atacak. Aydın yakınlarında yer alan Antik Tralles kentinde bulunan ve Tralles'li Seikilos tarafından bir mezar taşının üzerine yazılmış, notalarıyla birlikte günümüze ulaşmayı başaran; dünyanın bilinen en eski müzik örneklerinden 2000 yıllık “Seikilos Epitaph”, Aydınlı ünlü besteci ve piyanist Evrim Demirel tarafından yapılan yorumlama ile Şef Hakkı Öztürk yönetimindeki Kuşadası Belediyesi Oda Orkestrası tarafından verilecek bir konserle Kervansaray’ın tarihi atmosferinde sanatseverlerle buluşacak.

Bu özel konserde Kuşadası Belediyesi Oda Orkestrası’na, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Caz Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi ve Ahmet Ümit’in “Ninatta’nın Bileziği” adlı eserini opera olarak besteleyen Doç. Dr. Evrim Demirel’in öncülüğünde yaşama geçirilen “Anadolu’nun Antik Sesleri” Projesinin solistleri eşlik edecek.

4 Kasım Pazar akşamı saat 19:00’da Kervansaray’daki etkinlik halka açık ve ücretsiz olacak.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar